Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to je moguće

Na posao nije došao 24 godine, a tek sada dobio otkaz

Posao
Foto: Thinkstock
09.01.2015.
u 09:30

Muškarac je radio kao inženjer u središnjem vladinom uredu za javne radove, a na poslu se nije pojavio od prosinca 1990. godine

Iako se na poslu zadnji put pojavio u prosincu 1990. godine, indijski dužnosnik A.K. Verma tek je sada dobio otkaz. Muškarac je radio kao inženjer u središnjem vladinom uredu za javne radove, a prije 24 godine otišao je na godišnji odmor i nakon toga se jednostavno nije više pojavljivao na poslu.

Iako su ga zvali da se vrati, on je odbijao pozive pa je dvije godine kasnije protiv njega pokrenut postupak za otkaz i proglašen je krivim, no otkaz nije dobio. Indijska vlada učinila je to sada, 24 godine kasnije.

Indija je inače poznata po strogim zakonima o radu u državnim službama zbog čega im je otežano otpuštanje radnika. Otkaz mogu dobiti jedino ako su počinili neko kriminalno djelo.

>> Potpuno zdrav dobio je otkaz jer su kolege mislili da se zarazio ebolom

Ključne riječi

Komentara 8

LI
liskovaca
10:38 09.01.2015.

državne institucije! koliko takvih ima kod nas!

MC
mcmarko
11:34 09.01.2015.

Kod nas ima puno više od jednog takvog, jedina je razlika što ovi dolaze na posao i ne rade ništa. A ja sam danas tako sretan jer sam morao platiti 1700 kuna poreza na plaću. Živjeli neradnici. Živjeli porezi i prirezi. Živjeli predsjednički kandidati.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
23:59 09.01.2015.

Ovo nije priča iz Hrvatistana? Šokiran!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije