Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Foreign Affairs:
Povratak na članak

Ako hitno ne poduzme ove korake, Ukrajina bi mogla izgubiti rat

Ako Zapad ne pruži snažniju vojnu pomoć i ako se ne promijene ključni aspekti strategije koju koristi Kijev, situacija na bojištu će se, smatra Foreign Affairs, za Ukrajinu nastaviti pogoršavati sve dok ne dosegne kritičnu točku, možda čak već ovog ljeta.

Komentari 4

SE
Serengeti
18:53 13.03.2024.

Po pisanjima vrlih analitičara tri najsankcioniranije zemlje na svijetu proizvode više oružja nego zapad? A da prestanete vjerovati izvješćima Ukrajinaca koji kažu da Rusi ispale toliko streljiva dnevno, pa će i onda ta računica o milijunima granata se pretvoriti u stotinu tisuća granata.

VL
IG
IgorY
17:16 13.03.2024.

Priča ide lagano prema svome kraju. Rusi neće postići svoje maksimalne ciljeve, ali one korigirane očito hoće. Ukrajina će sigurno ostati bez dijela svoga teritorija na ovaj ili onaj način. Misli na kraju da će oni moliti da se Rusiusi zaustave. Ne vjerujem da je tu glavni problem oružje, već mislim da je najveći problem nedostatak ljudstva. Odnosno Ukrajinci gube elan koji su u početku imali. Vide da rat ne donosi nikakve pomake prema naprijed, već dapače. Ljudi su iscrpljeni, a novih zainteresiranih za rat očito više i nema puno. Zašto više ne mobiliziraju ? Pitanje da li bi se ti novo mobilizirani uopće borili. Zašto je status izbjeglica davan muškarcima sposobnim za rat ? Zašto ih se ne deportira u Ukrajinu ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.