Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ DOMOVINSKOG RATA

Na području Mirkovaca ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe

19.04.2013., Sotin - Ministar branitelja Predrag Matic sazvao izvanrednu konferenciju za medije. Tema izvanredne konferencije za medije je pitanje nestalih osoba. Obilazak dviju lokacija novih masovnih grobnica gdje su zakopani Hrvati. Photo: Davor Javoro
Davor Javorović/Pixsell
15.11.2022.
u 12:20

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1821 osobom nestalom i smrtno stradalom u Domovinskom ratu, od kojih je 515 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja su izvijestili kako su danas, na području vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci, ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe. Prema preliminarnim nalazima, posmrtni ostaci potječu iz razdoblja Domovinskoga rata, a radi daljnje obrade i identifikacije bit će prevezeni u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru.

– Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, nastavlja s istraživanjima na svim lokacijama za koje prikupljena saznanja ukažu da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata. Na području Vukovarsko-srijemske županije provode se sustavna istraživanja na području Petrovačkog atara, a predstoje i istraživanja na području Karlovačke te Požeško-slavonske županije – navode iz ministarstva.

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1821 osobom nestalom i smrtno stradalom u Domovinskom ratu, od kojih je 515 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije. 

Komentara 1

UV
Uvijeksevratim
12:47 15.11.2022.

Hoće li se oglasiti teroristi, pardon, najbitniji koalicijski partneri, Andrejevo "suvo zlato"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije