Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost na vodi

Na plažama u Novom Vinodolskom pomoć će pružati – spasiteljice!

spasiteljice,juniorke (1)
Foto: Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
1/5
03.10.2012.
u 14:52

Na tečaj za spasioce juniore što su ga u tome turističkom mjestu zajednički organizirali tamošnje društvo Crvenog križa i Spasilačka služba HCK prijavile su se i s uspjehom ga položile isključivo djevojčice

Za pružanje prve pomoći unesrećenima na plažama u Novom Vinodolskom i okolici, kada za to dođe vrijeme, bit će zadužene – spasiteljice. Naime, za tečaj za spasioce juniore što su ga u tome turističkom mjestu zajednički organizirali tamošnje društvo Crvenog križa i Spasilačka služba HCK prijavile su se i s uspjehom ga položile isključivo djevojčice, pet učenica OŠ Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog, Dora Baričević, Željana Rubčić, Antonela Pavelić, Alena Krišković i Karla Mrvac te dvije učenice OŠ Jurja Klovića iz Triblja, Natali Šulentić i Sarah Barac.

One su na trodnevnu tečaju uz pomoć instruktora Spasilačke službe HCK Nikole Mrđena savladale vještine u vodi: plivanje, ronjenje, samospašavanje, skokove, tegljenje utopljenika i spašavanje s opremom i bez nje, a uz njih su ovladale i vještinama izvan vode, poput vezivanja čvorova i komuniciranja pomoću radiostanice, ručnim signalima i međunarodnom abecedom. Dr. Vesna Čavar podučila ih je osnovama pružanja prve pomoći, od postupaka održavanja života i postavljanja u bočni položaj, do upućivanja poziva u pomoć i pružanja prve pomoći kod rana i lomova.

Nakon što postanu punoljetne, svih će sedam spasiteljica juniorki ako to budu željele moći nastaviti s obukom i kao spasiteljice prihvatiti se odgovorne zadaće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije