Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Križevcima

Na Pinklecfestu nam približavaju svijet i proširuju znanja

'A flat tire of a Land Rover Defender is changed in Palmwag, Namibia, 26 November 2010. Photo: Tom Schulze'
'Thomas Schulze'
18.10.2012.
u 09:33

Priredba slavi putovanje kao otkrivanje nepoznatog i upoznavanje novih kultura. Bit će raspisan i natječaj za najbolji putopis

Bogatstvo stečeno putovanjima nije materijalno i ne može se isporučiti paketom ili putem TV-a, već je, osim izravnog iskustva, važno doživjeti strast onih koji su kročili u nepoznato, kroz njihove priče i prikaze - kažu tako članovi udruge P.O.I.N.T. i Planinarskog društva Kalnik Križevci, koji danas pozivaju na Pinklecfest, prvu priredbu posvećenu putovanjima, avanturizmu, turizmu, upoznavanju novih kultura...

- Za naziv festivala izabrali smo riječ "pinklec" kao uobičajeni kajkavski i prigorski izraz za naramak, naprtnjaču, zavežljaj stvari najpotrebnijih čovjeku za put, tradicionalno u potrazi za poslom. No, to je i simbol lutanja i bezbrižnosti, ali i nerastrošnosti pri otkrivanju novih mjesta te istinskog doživljaja putovanja - opisuje idejni začetnik Festivala mr. Hrvoje Belani.

Do nedjelje će Križevčanima sugrađani koji su imali sreće putovati prenijeti svoje doživljaje iz svijeta, a osim u Klubu kulture kao sjecištu putov(anj)a Pinklecfest se održava i na Kalniku do kuda se može pješačiti, te u Cab clubu. Na rasporedu su tribine o Americi, Africi, Aziji, egzotični koncerti, promocije publikacija i knjiga, a raspisuje se i natječaj za najbolji putopis, u čast 200. obljetnice rođenja Antuna Nemčića Gostovinskog, križevačkog književnika, autora Putositnica, prvog putopisa u nas. Put u svijet s Pinklecfestom je, dakako - besplatan!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije