Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planinarski izlet

Na Papučke jaglace dolaze i izletnici iz drugih zemalja

papučki jaglaci
Dušan Mirković/Pixsell
13.03.2013.
u 08:26

Sudionici Papučkih jaglaca ovog puta će se prije polaska na različite staze po težini okupiti ispred Planinarskog doma Lapjak gdje će za ovu priliku simbolično biti otvoren njegov prizemni dio

Ove nedjelje, točnije 17.ožujka na Papuku iznad Velike u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac i općine Velika održat će se tradicionalni 31. Papučki jaglaci, kazala je Ana Pirović, glasnogovornica požeških planinara na konferenciji za novinare. Po broju sudionika ovo je najveći planinarski izlet u Slavoniji kojeg osim
planinara rado posjećuju i izletnici.

- Osim izletnika iz različitih krajeva Hrvatske očekujemo i organizirani dolazak gostiju iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije te individualne dolaske iz Slovenije, Češke i Slovačke – kazao je Drago Mikel, tajnik društva.

Sudionici Papučkih jaglaca ovog puta će se prije polaska na različite staze po težini okupiti ispred Planinarskog doma Lapjak gdje će za ovu priliku simbolično biti otvoren njegov prizemni dio. Na istu lokaciju izletnici će se i vratiti gdje će biti pripremljen bogat zabavni program uz gastro ponudu.

Posebni pozivi, kako je kazala Ana Pirović, ove godine upućeni su učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima požeškog Veleučilišta.

- Želimo u mladima potaknuti želju za planinarenjem, a onda i pomladiti naše članstvo – istaknula je Ana Pirović.

Do sada se samo jednom nisu održali Papučki jaglaci na Papuku i to ratne 1991.godine kada je izlet bio odrađen na drugoj lokaciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije