Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTRAVLJEN

Na papiru iscrtao metu usred koje je bila Bilićeva glava

dubravko bilić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
26.04.2014.
u 08:12

Prijeteća pisma počela su stizati prije mjesec dana. Bilić se na kraju odlučio sve prijaviti policiji, jer se boji za sigurnost obitelji

Kad mu je prije mjesec dana na kućnu adresu stiglo prvo prijeteće pismo, ludbreški gradonačelnik i saborski zastupnik Dubravko Bilić zgužvao ga je i bacio u smeće. Mislio je da ga netko samo želi malo isprovocirati.

No uskoro je stiglo i drugo pismo zastrašujućeg sadržaja. U njemu je bio papir na kojem je netko iscrtao metu, usred koje je bila glava ludbreškog gradonačelnika.

"Bog dao, Bog uzeo"

- U tom trenutku nije mi bilo svejedno, ali nisam želio dizati paniku, prvenstveno zbog obitelji – povjerio nam se jučer gradonačelnik Bilić, koji je na kraju odlučio o svemu javno progovoriti i slučaj prijaviti policiji.

Naime, prijeteća pisma su nastavila stizati, a njihov sadržaj postajao je sve više uznemirujući.

- U posljednjem pismu nalazi se biblijska poruka i prijetnja “Bog dao, Bog uzeo”. Kad sam to pročitao prvo sam pomislio na svoju obitelj, suprugu i kćer. Ne mogu zamisliti što bi da se njima nešto dogodi. Proživljavamo teške dane. Stalno se zaključavamo i strepimo, a najozbiljnije razmišljamo da nabavimo psa čuvara iako je kćer alergična na pse – iskreno zabrinuto nam je ispričao Dubravko Bilić, koji nema niti najmanju ideju o tome tko mu šalje prijeteća pisma.

Ne zna tko mu prijeti

- Pretpostavljam da ima veze s mojom političkom funkcijom, ali uopće ne mogu zamisliti da sam se nekome zamjerio u tolikoj mjeri da prijeti meni i mojoj obitelji – kazao je Bilić, a slično kažu i Ludbrežani s kojima smo pričali.

- Jedino što mi pada na pamet je da to možda ima veze s koncertom koji će se uskoro održati u Ludbregu, a radi kojeg su mnogi ogorčeni - kazala nam je jedna Ludbrežanka.

U varaždinskoj smo policiji upitali imaju li kakvih saznanja o prijetnjama. Kratko su nam odgovorili da su zaprimili prijavu Dubravka Bilića o uznemiravanje od strane nepoznate osobe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije