Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na Pantovčaku napokon otvoren Tuđmanov tajni sef

Iako je bivši predsjednik Mesić svojedobno ustvrdio kako nikada nije otvorio taj sef jer nije imao ključ, u sefu su ipak pronađene kopije njegovih osobnih dokumenata, što dokazuje da ga je otvarao.
10. ožujka 2010. u 12:22 31 komentara 7 prikaza
mesić i josipović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Napokon je otvoren tajni sef Franje Tuđmana. U njemu nisu pronađeni previše vrijedni predmeti, ali se pokazalo da ga je Stjepan Mesić otvarao dok je bio predsjednik iako je tvrdio kako u deset godina nije uspio doći do ključa, piše tjednik Globus u najnovijem broju. U donjem pretincu sefa pronađena su visoka hrvatska odlikovanja, koja nisu titulirana pa se pretpostavlja kako je riječ o uzorcima odlikovanja koja su donesena prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu na uvid.

U gornjem, pak, dijelu sefa, pronađene su kopije Mesićevih osobnih dokumenata, omanji medaljon te bijela plastična bočica za koju se ne zna što je sadržavala budući da na njoj nije bilo nikakvih oznaka. Upravo pronađene kopije dokumenata dokazuju, zaključuje tjednik, kako je Mesić otvarao sef nakon dolaska na Pantovčak, iako je tvrdio kako to nikada nije učinio jer nije mogao doći do ključa.

Sef će i dalje ostati u Uredu i predsjednik Josipović će ga moći koristiti jer prilikom obijanja sefa nisu oštećene brave.

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Mesic je kao zena,radoznala do neba...Sedeti u ofisu i gledati sef a ne otvoriti ga,je i previse za Mesica...Cudi me da cvrstu valutu nisu nasli.....

  • jarac:

    Naravno lova je na sigurnom. a i papiri u Hagu dakle na sigurnom, a i sef nitko nije odnio. a to što je netko igrom slučaja zaboravio pokupiti svoje dokumente to ništa ne znači. Zašto? pa će nas ipak mesić ... prikaži još!ić uvjeriti preko onih 75% novinara da on sef nije otvarao.

  • vucko:

    Odavno je narod govorio : Tko laze,taj i krade !