Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na ovršnim dražbama 6 kuća, crpka Kekić, pilana u Vojniću...

Od 748 nekretnina, koje će u iduća dva mjeseca na dražbama biti ponuđene na prodaju na općinskim sudovima u Hrvatskoj, 12 je na Općinskom sudu u Karlovcu
24. listopada 2010. u 15:49 3 komentara 2123 prikaza
kekic01_krs_201010
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Val prodaje nekretnina u ovršnim postupcima Karlovačku županiju, barem zasad, nije zapljusnuo kao ostatak Hrvatske. Od 748 nekretnina, koje će u iduća dva mjeseca na dražbama biti ponuđene na prodaju na općinskim sudovima u Hrvatskoj, 12 je na Općinskom sudu u Karlovcu.

Dražbe oranica, livada...

– No to je trenutačno, brojka se mijenja jer suci i dalje mogu odrediti datum dražbe – kaže glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu Irena Šegavić. Od nekretnina koje se na karlovačkom sudu prodaju u ovršnom postupku polovica su obiteljske kuće. One su  u Dugoj Resi, Karlovcu, Maljevcu, Vivodini, Vojniću. Vrijednost im je od 174.896 do 1,335.181 kunu, a ne mogu biti prodane za cijenu nižu od dvije trećine tog iznosa.
Osim kuća, koje bi na dražbama mogle promijeniti vlasnike, pod ovrhom su i livade, oranice, šume, građevinska zemljišta, stambeno-gospodarski objekt te, jedna od najskupljih, procijenjena na više od osam milijuna kuna, industrijska nekretnina u Vojniću, velika 25.557 četvornih metara,  koja sadrži zgradu, pilanu, skladište trupaca, silos... Riječ je o drvoprerađivačkom obrtu LIM poduzetnika Ivana Lorkovića.

Stečaj poslije četiri godine
Na čak 15 milijuna kuna procijenjena je vrijednost nekretnine s benzinskom crpkom, na cesti Karlovac – Plitvička jezera, u Veljunu kraj Slunja.
Vlasnik je tvrtka Kompas-Ka karlovačkog poduzetnika Elvisa Kekića. Ove godine otvoren je stečaj nakon samo četiri godine poslovanja.
Poslovni objekt velik je tisuću četvornih metara, a sadrži crpku za sva motorna goriva, četiri agregata i sustav za prodaju autoplina te poslovni prostor za trgovinu i ugostiteljstvo.

Eurovision Song Contest 2021
ALBINA NIJE PROŠLA
'Nikad više ne gledam Euroviziju': Pogledajte burne reakcije hrvatskih tviteraša
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • -obrisani-:

    @@@@ HOĆE I VEČERNJI NA OVAJ DIO PLATITI POREZ DRŽAVI ? te, jedna od najskupljih, procijenjena na više od osam milijuna kuna, industrijska nekretnina u Vojniću, velika 25.557 četvornih metara, koja sadrži zgradu, pilanu, skladište trupaca, silos... Riječ je o ... prikaži još! je o drvoprerađivačkom obrtu LIM poduzetnika Ivana Lorkovića.

  • selena:

    Radilo radilo, kako da ne... i to lijepo - jedno vrijeme... Pravi nocni izlazci su bili ;)

  • brle:

    hm, ova crpka pored slunja ne radi godinama i ne sjecam se da je ikada i proradila jer kad god se prolazi tim putem ona je bila zatvorena...iako je nevjerojatno da nije proradila jer se ne cini da je ta ... prikaži još! crpka bila bez izgleda u svojoj bransi...