Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVIZAŠKI SAMIT

Na otvorenom prvenstvu Hrvatske u enigmatici slavio Zoran Radisavljević iz Novog Sada

Foto: Promo
1/5
10.06.2019.
u 11:59

U dvadeset dvije godine otkad traju enigmatska prvenstva Hrvatske, ovo je prvi put da je slavio natjecatelj iz Srbije. Na drugo mjesto plasirao se Marko Mihaljević, poznati križaljkaš iz Ostrvice kod Omiša.

I enigmatika ima svoje zvijezde, najjače križaljkaše i najdarovitije autore anagrama. U nedjelju 9. lipnja, na zagrebačkom Jarunu, u velikoj sali restorana Lido okupilo se gotovo dvjesta uzvanika. Voditelj programa Tarik Filipović, bard kvizova Lazo Goluža, ugledni enigmat Boris Nazansky i osnivač magazina Kviskoteka Robert Pauletić podijelili su pehare najboljima s Jedanaestog otvorenog prvenstva u enigmatici.

Riječ je o najmasovnijem enigmatskom natjecanju u cijeloj Europi, u kojem je preko četiristo natjecatelja tijekom sedam tjedana objavljivalo najbolje zagonetke na stranicama enigmatskog tjednika Kviskoteka, organizatora prvenstva.

Nakon što je na Desetom prvenstvu prije četiri godine na opće iznenađenje trijumfirao mladi Korčulanin Tonči Milat, ovaj put je titulu s rekordnim brojem bodova osvojio novosadski velemajstor anagrama Zoran Radisavljević.

U dvadeset dvije godine otkad traju enigmatska prvenstva Hrvatske, ovo je prvi put da je slavio natjecatelj iz Srbije. Na drugo mjesto plasirao se Marko Mihaljević, poznati križaljkaš iz Ostrvice kod Omiša.

Tijekom sedam kola sudionici su se nadmetali u disciplinama klasične križaljke, premetaljke, rebusa i drugih zagonetačkih formi.

Veliki jarunski enigmatski samit okupio je najbolje sastavljače iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a publiku je nakon svečanog ručka zabavljala "zvijezda sevdaha" Hanka Paldum.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije