Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NEGO U LIPNJU

Na osječkom Zavodu za zapošljavanje 34.131 nezaposlen

nezaposleni,burza,hzz
Davor Javorović/PIXSELL
06.08.2013.
u 11:57

Među nezaposlenima je na Zavodu za zapošljavanje i dalje više žena, čak 18.430 ili 54 posto

Na osječkom Zavodu za zapošljavanje krajem srpnja evidentirana je 34.131 nezaposlena osoba, što je za 59 više nego u lipnju, odnosno 1200 osoba više nego u prošlogodišnjem srpnju. Nezaposlenost se smanjila u ispostavi Osijek te Valpovo dok se povećavala u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu i Našicama.

Među nezaposlenima je i dalje više žena, čak 18.430 ili 54 posto. One, prema izvješću osječkog HZZ-a i duže čekaju na posao. Dok je s biroa prošloga mjeseca otišlo 3.229 osoba, na njega se prijavilo 3.288 novih osoba, a više od polovice stiglo ih je izravno iz radnog odnosa, a slijede ih oni koji su završili redovno školovanje.

Na crnoj listi nezaposlenih koji su stigli na osječki Zavod s radnim iskustvom najviše je iz prerađivačke industrije, javne uprave i obrane te trgovine, a potom poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

>> Nezaposleni će se do kraja godine morati javljati na burzu rada

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije