Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pleternica

Na okupu manjinski i zavičajni folkloraši, zabavljalo se 300 ljudi

folklor,rama
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/3
11.12.2013.
u 14:37

Kulturno umjetničko društvo Zavičajnog društva Rama iz Pleternice organiziralo je svoju tradicionalnu 7. manifestaciju Običaji starog zavičaja

Kulturno umjetničko društvo Zavičajnog društva Rama iz Pleternice organiziralo je svoju tradicionalnu 7.  manifestaciju “Običaji starog zavičaja”, a okupila je oko 300 članova kulturno-umjetničkih društava i izvornih skupina iz naše zemlje, te iz Tomislavgrada (BiH) koji su prikazali običaje Slavonaca, Ramaca, Čeha, Ukrajinaca, Slovaka…

-Priredba okuplja manjinske i zavičajne skupine, a tu su bili još tamburaši pleterničke osnovne škole, gradske mažoretkinje, članovi Udruge umirovljenika i drugi – kazao je u pozdravnoj riječi  predsjednik Zavičajnog društva Rama Jure Vidakušić nakon čega je priredbu otvorila gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić istakavši da su Ramci i druge zavičajne skupine svojim radom uspješno ‘upleteni’ u kulturni život Pleternice i cijelog kraja.

Program je pratilo dvjestotinjak posjetitelja, a uz slavonske folkloraše iz Buka i Pleternice, te  domaće Ramce svojim su se običajima predstavili Posavljaci udruge Žeravac iz Slav. Broda, Slovaci iz udruge Kukučin-Kuntarić iz Jakšića, Ukrajinci iz Slav. Broda i sela Šumeće, Česi iz Kaptola i mnogi drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije