Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesigurno zapošljavanje
Povratak na članak

Na određeno radi svaki peti zaposleni i 60 posto mladih

Sindikati tvrde da poslodavci zloupotrebljavaju rad na određeno, a poslodavci ne daju stalne poslove jer se boje da tako ne bi mogli otpuštati

Komentari 2

BU
Bulaba
09:25 06.07.2016.

To se sredi u pet minuta, samo se stavi da su doprinosi na plaću niži ako je djelatnik zaposlen za stalno, i problem riješen.

VL
PA
pajokola1
08:15 06.07.2016.

E svašta u ovom tekstu piše,ali ajmo redom,1-Svaki peti hrvatski radnik zaposlen je na određeno vrijeme! ...Pa naravno da je tome tako kad se zakon o radu u zadnjih nekoliko godina mijenjao samo u korist poslodavca,a sindikati i sam Sever bi se trebali zapitati di su oni bili tada i šta su radili,lako je pametovati i davati komentare,di su djela?I nije samo u javnoj nabavi problem kratkih vremenskih ugovora,nego i taj što se samo gleda kriterij najniže ponude,a ta najniža ponuda ide na štetu cijene rada i radnih prava,jer zbog toga radnik mora raditi više za manje novca.I onda kad poslodavac izrauba takvim radom svog radnika i ovaj se razboli i završi na bolovanju ,onda se nađe netko pametan i kaže "zlouporaba bolovanja",i na kraju nek mi netko kaže što to država i poslodavci poduzimaju kako mlada radna snaga ne bi odlazila tražiti posao van Hrvatske,jedino što slušam unazad par mjeseci kuknjavu poslodavaca kako neće nitko raditi a ko fol posla ima,,,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.