Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA Gradsko smetlište pod stalnim nadzorom

Na odlagalištu čak šest inspekcija u deset dana

29.05.2009.
u 17:23

Koprivničko odlagalište otpada Piškornica ovih je dana vjerojatno najkontroliranije mjesto u Hrvatskoj. Od prošloga četvrtka deponij je bio predmet čak šest inspekcijskih nadzora, a za ponedjeljak je najavljen još jedan.

Stajski gnoj
Sve je, podsjetimo, počelo u tjednu prije lokalnih izbora, kada je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, u ulozi nositelja HDZ-ove liste za Skupštinu Koprivničko-križevačke županije, ustvrdio da se na Piškornicu dovozi opasni otpad s koprivničkoga pročistača.

Gradska uprava, predvođena Polančecovim političkim protivnikom Zvonimirom Mršićem (SDP), to je opovrgnula, ustvrdivši kako je netko u blizini odlagališta istovario prikolicu stajskog gnoja i to prijavio inspekciji.

Zatražena je i policijska istraga, ali je policija rekla kako će stvar ipak prepustiti inspektorima. Na tome bi predizborna priča završila da inspektori ponovno nisu pohodili Piškornicu.

- Koprivničko se odlagalište sanira već tri godine, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je u taj projekt uložio 22 milijuna kuna. Njihovi stručnjaci redovito kontroliraju radove. Sve se čini prema planu i pod nadzorom - ustvrdio je danas Josip Pobi, direktor koprivničkog Komunalca, potvrdivši kako im je za ponedjeljak najavljena nova inspekcija, Ministarstva graditeljstva i zaštite okoliša.

Fond šuti
Osim što je kazao kako nikad u Komunalcu u tako kratkom razdoblju nije bilo toliko inspekcija, Pobi nije želio komentirati smatra li kako je u sve prste uplela politika.

- Morate sami presuditi je li to baš normalno - kazao je on.

Danas smo neuspješno pokušali dobiti odgovor iz fonda imaju li kakvih spoznaja da nešto nije u redu sa sanacijom Piškornice, u čemu su suinvestitor.

Usprkos obećanju, iz ureda direktora Vinka Mladinea, odgovor nije stigao.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije