Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ribarska noć

Na obali Kupe održana tradicionalna fišijada

fišijada (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
1/4
04.08.2013.
u 22:14

Među 12 momčadi najbolji fiš skuhao je Milivoj Horvatić, provjereni majstor za ovu deliciju, višestruki sudionik državnih natjecanja i sada osmostruki pobjednik petrinjskih nadmetanja.

Prevruću nedjelju Petrinjci su proveli na obalama pretople Kupe, a najviše ih se rashlađivalo ili dodatno zagrijavalo na gradskom kupalištu, mjestu održavanja tradicionalne Fišijade, koja je večeras postala ribarska noć.

Među 12 momčadi najbolji fiš skuhao je Milivoj Horvatić, provjereni majstor za ovu deliciju, višestruki sudionik državnih natjecanja i sada osmostruki pobjednik petrinjskih nadmetanja. U postavi Petrus pomagali su mu Goran Norković, Mario Vrbanac i Valentino Valent. Visokim plasmanom, drugim i trećim mjestom, iznenadili su gosti iz Kutine i Siska, članovi sindikata poštarskih radnika, uz koje su se još natjecali kolege s karlovačkog područja.

Sve njih bodrilo je više od 50 pristaša, uz kordinaciju regionalnog sindikalnog povjerenika Milivoja Gorupa iz Petrinje. Uz kuhanje fiša sve su momčadi dodatno za sebe i svoje goste pekle ribu na razne načine, krčkale više vrsta gulaša i graha s mesnim dodacima, kuhao se čak i mladi kukuruz, a organizatori iz udruge Štuka, uz Turističku zajednicu, besplatno su podijelili 80 litara ribljeg specijaliteta svojih kuhara. Iza vrijednih gurmana i njihovih pristaša krili su se nazivi Šogi, Šuškov kokošinjac, Šafran, Auto škola Klindić, Dinko i družina, Stara Kaniža, Dretva, Ribičice IKS-a... Prije fišijade ribolovci su iz Kupe pecali bjelice, a u seniorskoj konkurenciji najviše su izlovili Milan Kaurić, Albin Križanec i Damir Lehanka.

>> U Krasnom održano natjecanje u pripremi lovačkog gulaša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije