Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRIN
Povratak na članak

Na novoj crkvi otkrivena je spomen-ploča s imenima 291 zrinjanina ubijenog u 2. svjetskom ratu

Zrin je važan i kao mjesto rođenja najpoznatijeg izdanka loze Zrinski, Nikole Šubića Zrinskog 1508. godine, a Zrinski su vladali Zrinom i okolnim utvrdama sve do 1577. godine, kad su ga osvojili Turci.

Komentari 6

BU
busbus59
08:46 18.09.2019.

Zbog zlotvora na vlasti i pri vlasti do danas nije ispravljena nepravda učinjena zrinjenima .

VL
DU
Deleted user
09:32 18.09.2019.

Ma nemre biti da su to partizani napravili. To je odvratna podvala desnice i svjetska fašističko-nacističko-ustaška zavjera protiv nevinih, naprednih, čovjekoljubivih i demokratskih antifašista. I svi koji tvrde drugačije biti će strijeljani!

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
09:09 18.09.2019.

Zahvaljujući našem Hrvatskom Bogu i vjerodomoljubnim vlastima počela je obnova povjesnog mjesta Zrinja. Po novoj župnoj crkvi treba obnoviti utvrdu i sve povjesne objekte, te izgraditi obiteljske domove za potomke prognanih Zrinjana. Naravno pored svega toga treba izgraditi i muzej Vojne Krajine, pristupnu asfaltnu cestu i potrebnu turističku infrastrukturu, kako bi turisti iz neovisne države, kao i ostatka svijeta imali puni komfor. Takodjer u šumskom raju oko Zrinja odvijat će se lovački turizam, jer se radi o idealnom lovištu, ošikarenim poljoprivrednim zemljištima. Obnovom Zrinja će profitirati ne samo potomci Zrinjana, već i pučani bliskog Pounja, koji će se moći zaposliti u Općini Zrinj, u javnim i turističkim uslugama. Sve navedeno stoji značajni novac, ali uz pomoć našeg Hrvatskog Boga, EU dotacija i neovisne države će se lako savladati. Zrinj treba biti uzor za sva povjesna mjesta u neovisnoj državi, zar ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.