Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dar Nizozemaca

Na natjecanju osvojili trombon pa ga poklonili Karlovčanima

trombon
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
08.09.2014.
u 15:57

Mojim glazbenicima i meni trombon nije trebao, jer ih imamo dovoljno, pa sam se sjetio Ivana Mastena u Karlovcu - priča Rob Spelberg

Zahvalni smo Robu Spelbergu i njegovom orkestru koji su nam darovali trombon. Taj instrument do sada nismo imali u školi, pa nam ova donacija otvara neke nove mogućnosti - priča nam Ljiljana Šćedrov, ravnateljica Glazbene škole Karlovac dok slušamo Roba koji ‘isprobava’ novi instrument u koncertnoj dvorani škole.

Ključna bila Duga Resa

Rob Spelberg, inače dirigent i kompozitor iz Nizozemske, do karlovačke je Glazbene škole, zapravo došao preko Duge Rese.

–Skladao je kompoziciju za dugorešku Limenu glazbu koju vodim i nazvao je suita Duga Resa, a upoznali smo se i na Kunstbunkeru u Dugoj Resi 2012. godine gdje smo zajedno svirali u Big bendu formiranom od internacionalnih glazbenika baš za tu prigodu.

Od tada se poznajemo i bili smo u kontaktu - priča nam Ivan Masten, profesor trube u karlovačkoj Glazbenoj školi.

Ugodno ga je iznenadio poziv Roba čiji je nizozemski Big bend Friesland kojim dirigira, na jednom natjecanju kao glavnu nagradu osvojio trombon.

– Mojim glazbenicima i meni trombon nije trebao, jer ih imamo dovoljno, pa sam se sjetio Ivana u Karlovcu. Kolege su odmah rekle da je to dobra ideja i tako je trombon došao u Karlovac - ispričao nam je Rob koji ga je osobno donio.

Upisati nekoliko učenika

Ravnateljica Šćedrov kazala je kako su našli i učenika teoretičara koji će učiti svirati na instrumentu, a podučavat će ga upravo prof. Ivan Masten.

– Vjerujem da ćemo uspjeti naći i profesora trombona, te iduće godine možda i upisati nekoliko učenika za taj instrument. Svakako nas raduju mogućnosti koje su se otvorile iz ove lijepe prijateljske geste kolege iz Nizozemske - dodaje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije