Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće obnova

Na natječaju za Vodotoranj smanjili cijenu za pet milijuna kuna

Vodotoranj Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
27.09.2019.
u 20:12

Sada će biti postavljena nova, ventilirana fasada od aluminija i stakla, zgrada će biti u potpunosti izolirana, zamijenjena će biti sva stolarija, pa će objekt iz energetskog razreda D prijeći u razred B

U Varaždin će za dva tjedna započeti energetska obnova zgrade Vodotornja, vrijedna 14,6 milijuna kuna. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj sa 6,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Varaždinska županija je bespovratnih 4,2 milijuna kuna osigurala i iz nacionalnog Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata, a iz proračuna preostalih 4,4 milijuna kuna. 

– Ugovorili smo radove koji moraju biti gotovi u roku od 10 mjeseci. Na Vodotornju ništa nije dirano čak 56 godina. Sada će biti postavljena nova, ventilirana fasada od aluminija i stakla, zgrada će biti u potpunosti izolirana, zamijenjena će biti sva stolarija, pa će objekt iz energetskog razreda D prijeći u razred B – rekao je župan Radimir Čačić. Na energentima uštedjet će se od 150.000 do 200.000 kuna godišnje. U godinu dana provedena su tri natječaja, a cijena radova snižena je na kraju za čak pet milijuna kuna.

Foto: Varaždinska županija

– Procijenjena vrijednost radova bila je 13,3 milijuna kuna, a najpovoljnija ponuda na prvom natječaju iznosila je 19,8 milijuna kuna, što je bilo neprihvatljivo i neodgovorno prema novcu naših građana. Cijena je na kraju došla na realnu, u okviru procijenjene, a pred tvrtkom Mepro je zahtjevan i ozbiljan posao – istaknuo je župan Čačić.

Komentara 2

SA
samoborka
21:04 27.09.2019.

Tijekom radova ce cijena izvodjenja porasti za barem 20 milijuna. Tako to ide u Lijepoj nasoj.

Avatar Untouchable
Untouchable
16:10 28.09.2019.

A VAMA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije