Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠENJE PRAVA NA PRIVATNOST

Na Murteru kruži popis zaraženih, a zbog karantene dio umirovljenika ne može sutra do mirovina

Od jučer zaustavljen promet prema Murteru
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/4
31.03.2020.
u 12:33

Stanovnike Murtnera, Betine i Tisnog muči i činjenica da su ostali na svega dva liječnička tima, jedan u Tisnom i jedan u Murteru, ali i hrabri podatak da će jedna liječnica koja je trenutno u izolaciji uskoro iz nje izaći pa će imati i treći liječnički tim.

Na otoku Murteru na kojemu je 17 osoba zaraženoih koronavirusom zbog čega je mjesto stavljeno u karantenu kruži poruka s popisom zaraženih ljudi.

Da je došlo do očitog kršenja prava na privatnost i prava na povjerljivost podataka pacijenata potvrdio nam je i načelnik susjedne Općine Tisno Ivan Klarin do kojeg je takva poruka također, kaže nažalost, došla. Cijeli je slučaj prijavljen policiji, a kako piše Šibenik.in policija je već krenula s istragom kako bi se širenje poruke zaustavilo.

- Da, nažalost, takva poruka postoji i ja sam je također dobio. Nije me izenandilo, ali takve stvari ne smiju se događati - poručuje Klarin koji kaže i kako osim tog problema u dvije susjedne općine Murter i Tisno imaju problem i kako jednom dijelu umirovljenika, mahom starijih, dostaviti sutra njihove mirovine.

- Jednom dijelu umirovljenika poštar i dalje donosi mirovinu na njihovu kućnu adresu, a što sada zbog karantene nije moguće. Upravo pokušavamo preko Stožera civilne zaštite dogovoriti da ljudi iz stožera dobiju odobrenje od Pošte za podijelu tih mirovina, ali nisam siguran da će Pošta na to na kraju pristati, a drugog načina ne vidim u ovom trenutku - kaže Klarin.

Stanovnike Murtnera, Betine i Tisnog muči i činjenica da su ostali na svega dva liječnička tima, jedan u Tisnom i jedan u Murteru, ali i hrabri podatak da će jedna liječnica koja je trenutno u izolaciji uskoro iz nje izaći pa će imati i treći liječnički tim.

- Trenutno su okolnosti otežane. Bilo je slučajeva da su neki kronični pacijenti s otoka zvali liječnike u Vodice da hitno dođu, ali se otezalo s dolaskom. I to jest problem. Stres je povećan, samo su tri osobe jučer s otoka doživjele infarkt zbog čega su hitno prebačene u bolnicu u Šibenik - kaže Klarin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije