Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Na mjestu hotela Dunav gradila bi se najviša zgrada u Hrvatskoj?

Hotel Dunav
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
07.08.2018.
u 21:30

Priča se kako iza projekta stoji švicarska tvrtka Immo Invest Partner AG koju vode Frenk, Džek i Svetislav Đorđić

Ako se planovi vukovarske gradske uprave realiziraju, Vukovar bi u budućnosti trebao dobiti zgradu koja će biti najviša u Hrvatskoj. Gradila bi se na mjestu gdje se trenutačno nalazi hotel Dunav koji već godinama nije u funkciji i koji iz dana u dan sve više propada.

Po gradu se govori kako iza projekta stoji švicarska tvrtka Immo Invest Partner AG koju vode Frenk, Džek i Svetislav Đorđić, porijeklom iz Brčkog. Navodno da oni na ušću Vuke u Dunav, gdje se nalazi Hotel Dunav, žele graditi zgradu visoku 125 metara koja bi bila poslovno-stambeni centar s 37 katova. U njoj bi se nalazili luksuzni stanovi, poslovni prostori, dok bi 5 katova bilo osigurano za hotel Hilton. Prethodno bi stara zgrada hotela bila srušena do temelja.

– Trenutačno mogu reći kako je potencijalni investitor jedan švicarski investicijski fond. Dio priča koje kolaju gradom su točne, a dio nije. Trenutačno ne mogu više reći jer sam se obvezao da neću s pojedinostima izlaziti u javnost dok cijeli projekt ne bude dogovoren i preciziran – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodajući kako se radi o investiciji od nekoliko desetaka milijuna eura koja će donijeti i nova radna mjesta.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Ada
Ada
22:08 07.08.2018.

Ne mogu zamisliti to čudovište u toj predivnoj ravnici.

NA
narcis660
22:53 07.08.2018.

Kome i zašto i zbog čega ???? Nekužim al ok.Sve je to lijepo ali ponavljam KOME??? Ljudi pa pola Slavonije je prazno....😢😭

Avatar Zagor 74
Zagor 74
22:29 07.08.2018.

Samo da se prvo završi onaj svemirski centar u Udbini, pa odmah ide ovo...zbilja mudro...u HR koju svi napuštaju, raditi još jedan nekretninski projekt?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije