Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi upad
Povratak na članak

Na meti hakera osječki fakultet, traženo plaćanje u kriptovalutama za otključavanje računala

Protiv nepoznatih počinitelja policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za počiniteljima.

Komentari 5

MY
mycropht
13:44 17.02.2022.

Hakeri traže plaćanje ili će objaviti listu svih instant diploma i doktorata koje je osječki faks podijelio "zaslužnima".

VL
MO
modovisisajteMaraschino
14:11 15.02.2022.

svašta se danas naziva virusima... ovo je ransomware. sramota je nazvati hakerom onoga koji koristi taj lamerski alat koji najvjerojatnije nije sam ni napisao već "posudio" sa interneta

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
13:12 15.02.2022.

Kada bi god djeca ubola USB stick u školsko računalo donijela bi kući gomilu virusa. Škole su uvijek bile rasadnik kompjuterskih virusa.

VL
KI
kiseli
13:02 15.02.2022.

Upališ računalo, odeš u Bios i ponovo instaliraš windows sa usb sticka? Ili ono izvadiš hard disk iz svakog računala, staviš drugi i gotov problem. Ili platiš hakeru u kriptovaluti xy novaca da ti otključa računalo kako bi mogao pristupiti podacima koji su ionako na serveru

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.