Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Na meni je, osim noktiju, sve prirodno

09. svibnja 2002. u 00:00 475 prikaza

Ponekad se upitam jesam li stvarno tako lijepa da bih bila Miss Universe. Sve drugo je ostalo isto. Titula me nije promijenila, možda sam samo malo opreznija u odnosima s ljudima - kaže Ivana Paris, naša prelijepa Miss Universe, koja će sutra otputovati u Puerto Rico na pripreme za svjetski izbor Miss Universe koji će se održati 29. svibnja.

Osamnaestogodišnja učenica pazinske Gimnazije posljednjih tjedana živi u slatkim brigama u zagrebačkome hotelu "Opera", pripremajući se za put u Puerto Rico. Ne krije da bi voljela ući među prvih deset, što do sada nije uspjelo nijednoj našoj djevojci, ali i priznaje da je konkurencija žestoka.

- Kako ću se ja nositi, primjerice, s djevojkama iz Indije, Amerike i Venezuele, na čijoj ljepoti mjesecima radi dvadesetak ljudi. Čula sam da Indijke posebno uvježbavaju za jutarnje, dnevne i večernje osmijehe, te kako da se osmjehuju važnim ljudima. Usto, operiraju im i najmanji nedostatak. A ja imam samo umjetne nokte - šali se Ivana, dodajući kako i ona ima svoj adut, jednostavnost.

Ivana Paris je doista u svakoj svojoj kretnji i osmijehu posve nenamještena i prirodna. Ne skriva kako se nada da će joj ovo iskustvo jednoga dana donijeti poslovne ponude u manekenskome svijetu i pomoći joj da uspije u životu.

- Voljela bih biti psihologinja. Više čitam stručnu psihološku literaturu nego školsku lektiru. Oduvijek su me zanimali ljudski problemi i kako zbivanja u djetinjstvu utječu na kasniji život, i još mnogo, mnogo toga. A mogla bih biti i stomatologinja. To je lijep posao i dobro se zarađuje - kaže o svojim potencijalnim budućim zvanjima.

Ivana je karakterom, kao i po horoskopu, kaže, prava lavica.

- Kada si postavim cilj, moram ga postići. Takva sam. I ne volim da mi netko naređuje, volim sama odlučivati o svome životu. Imam i manu, znam biti naivna, previše vjerujem ljudima. Uvijek mislim, ako sam ja iskrena, i drugi će biti iskreni, ali to, nažalost, nije uvijek tako - kaže o sebi Ivana.

Njome se osobito ponosi sestra Nikita (10), koja joj tu i tamo "ukrade" šminku i obuje njene cipele. I nije ponosna samo sestra, nego i dečko Arian iz Pazina, te njeni roditelji.

- Mama mi je uzor u životu. Nije imala lak život, a ipak se izborila za sebe. Danas radi kao recepcionarka na otoku Sv. Nikola. Od nje sam naučila kako se nikada ne smijem sramiti sebe, onoga što radim, te da nam nitko u životu ništa ne poklanja - kaže Ivana o majci, koja ju je i nagovorila da se prijavi na regionalni izbor za Miss Universe.

Dijana Jurasić

Matej Periš
NESTANAK U BEOGRADU
Procurila prepiska između Matejeve djevojke i prijatelja: Jedna poruka je dosta čudna
Tehnički pregled vozila
SAVJETI PROFESIONALACA
Jednostavni dnevni pregled automobila može vas spasiti velikih kazni u prometu