Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaplijenjeni nakit

Na licitaciju došla jedna osoba i nije kupila baš ništa

licitacija
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/4
18.12.2013.
u 07:24

Na licitaciji je ponuđeno 15,30 kilograma srebrnog te 951,36 grama zlatnog nakita, koji je zaplijenjen u pokušaju krijumčarenja u zadnje dvije godine

Propala je prva licitacija za prodaju zlata i srebra Područnog carinskog ureda Osijek. Na dražbi je ponuđeno 15,30 kilograma srebrnog te 951,36 grama zlatnog nakita, a odazvao se samo jedan sudionik. Ništa nije prodano.

– Ovo nije povoljno. Skupo je i ne isplati se. Izrađujemo, prerađujemo te pretapamo zlato i srebro već godinama. Time se bavimo – otkrila je sudionica.

Ponuđena roba zaplijenjena je u protekle dvije godine na području osječkog carinskog ureda, koji pokriva granične prijelaze od Stare Gradiške preko Virovitice sve do Iloka, Tovarnika i Dunava.

– Roba je iz ukupno šest pokušaja krijumčarenja, a oduzeta je odlukom u prekršajnom postupku – objasnio je Davor Petović, pročelnik osječkog Područnog carinskog ureda.

Pred sudionike licitacije carinici su izašli s početnom, burzovnom cijenom zlata od 127 kuna po gramu, dok se gram srebra mogao kupiti za početnih 1,95 kuna, a dukati za 200 kuna.

– Sudjelovati mogu sve pravne i fizičke osobe koje su registrirane za promet zlatom, nakitom, zlatari, registrirani otkupljivači zlata i srebra, kako u Hrvatskoj tako i stranci – rekao je Petović.     

Komentara 4

MC
mcmarko
09:53 18.12.2013.

baš lijepo što se nisu mogli pojaviti obični građani i kupiti možda koji dukat ili prsten ili lančić nekome za poklon. jer je stoka sitnog zuba samo registrirana kao statistički podatak.

ST
stefj
09:32 18.12.2013.

Carina želi dobiti višu cijenu nego po kojoj se zlato otkupljuje? Zašto i kako bi im netko dao više?

LE
lega01
11:27 18.12.2013.

Što bi rekao Balašević: "Princip je isti sve su ostalo nijanse". Kad propadnu tri licitacije, onda imaju pravo na direktnu pogodbu. Netko će to kupiti za siću. Tako se to uvijek radi kad se nekome treba nešto namjestiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije