Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadnji let

Na \'leđima\' Boeinga 747 Discovery odletio u mirovinu

pirati
Reuters
17.04.2012.
u 17:53

Discovery je na trupu Boeinga 747 napravio četiri kruga iznad Washingtona, a zadnja mu je destinacija muzej Smithsonian u Virginiji gdje će biti izložen

Space shuttle Discovery danas je odradio svoje posljednje putovanje. Naime, na trupu Boeinga 747 preletio je Washington, nakon čega će biti prevezen u zračni i svemirski muzej Smithsonian u Virginiji.

SAD ga je "umirovio" nakon što je prošle godine dovršio svoj posao, odnosno pomogao sagraditi Međunarodnu svemirsku postaju vrijednu 100 milijardi dolara, u čijoj je gradnji sudjelovalo 15 država. Discovery, vođa NASA-ine flote, svoju posljednju svemirsku misiju dovršio je u ožujku prošle godine.

Posljednji let odradio je na samo 457 metara, a s oduševljenjem su ga promatrali građani Washingtona. Napravio je četiri kruga iznad glavnog grada SAD-a, preletjevši iznad zgrade Senata i Kongresa i na kraju sletjevši na aerodrom Dulles, nekoliko kilometara udaljen od Washingtona, odakle će biti prevezen u muzej.

Letjelice Endeavour i Atlantis, koje su također sudjelovale u misiji, bit će izložene u kalifornijskom znanstvenom centru u Los Angelesu, a zatim u kompleksu za posjetitelje Svemirskog centra Kennedy na Floridi.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
kresimirn
20:40 17.04.2012.

ode Deda u mirovinu, s pravom.

OB
-obrisani-
10:31 18.04.2012.

interesantna je treća slika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije