Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ONEČIŠĆENJE

Na Kupi u Sisku velika masna mrlja, istjecanje zaustavljeno

sava,sisak,masna mrlja,rijeka (1)
Foto: Nikola Čutuk/VLM
1/4
12.08.2013.
u 13:10

Negativnih utjecaja na okoliš neće biti jer je istjecanje na vrijeme zaustavljeno.

Jučer je nekoliko građana Siska osjetilo neugodan miris i zapazilo izlijevanje naftne mrlje iz kanalizacijskog otvora u Lađarskoj ulici u rijeku Kupu. Naftna mrlja se ubrzo proširila nizvodno nekoliko stotina metara.

Po dojavi, Služba 112 obavijestla je sve mjerodavne službe, nakon čega je vodopravna inspekcija naredila postavljanje brane uz ispust. Istodobno je po dojavi postupola i policija, kako bi ustanovila izvor i uzroke isticanja onešišćenja.

- Ustanovljeno je kako se ne radi o namjernom ispuštenju, već je do istjecanja loživog ulja iz jedne sisačke ustanove došlo zbog oštećenih instalacija. Negativnih utjecaja na okoliš neće biti jer je istjecanje na vrijeme zaustavljeno. Kako je ustanovljeno, u spremnicima nedostaje oko 4.500 litara loživog ulja. Očevid je obavljen, a više o uzrocima oštećenja instalacija biti će riječi na sutrašnjoj, redovnoj konferenciji za novinare - rekao je policijski službenik u Uredu načelnika PU sisačko-moslavačke Srećko Pejnović.

Je li svih 4.500 litara isteklo u Kupu ili je dio završio negdje drugdje nije priopćeno. Neslužbeno se doznaje kako je loživo ulje isteklo iz spremnika sisačke Opće bolnice, koja u pričuvi ima veću zalihu loživog ulja. Bolnički podzemni spremnici su kapaciteta oko 16.000 litara.

>> Rijekom Mrežnicom pluta nepoznata bijela mrlja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije