Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12. regata kajakaša

Na Kupi od mosta kod Bresta do kupališta u Petrinji

Kajakaška regata na Kupi  (1)
Foto: Antun Petračić /VLM
1/4
03.08.2013.
u 16:40

To je tradicionalna ljetna priredba u programu Lovrenčeva u Petrinji, uoči Dana grada i zaštitnika župe 10. kolovoza, a na ovogodišnjoj je sudjelovalo 150 veslača iz devet klubova.

Kajak kanu klub Kupa iz Petrinje danas je bio domaćin i organizator 12. međunarodne regate kajakaša na mirnim vodama, sa stazom po Kupi od mosta kod Bresta Pokupskog do gradskog kupališta. To je tradicionalna ljetna priredba u programu Lovrenčeva u Petrinji, uoči Dana grada i zaštitnika župe 10. kolovoza, a na ovogodišnjoj je sudjelovalo 150 veslača iz devet klubova. Ukupni su pobjednici članovi Marsonije iz Slavonskog Broda (142 boda), drugi su domaćini iz K-4 (129), a s po 95 bodova treće mjesto podijelili Hrvatska Kostajnica i Mračaj iz Runovića. Natjecali su se i sportaši Olimpika iz Slavonskog Broda, Raba, Zagreba, Pokupskog i gosti iz Žepča u BiH.

Kvalitetu petrinjske regata potvrdio je Vinko Mijočević, trener hrvatske reprezetacije na mirnim vodama i koordinator Stručnog stožena u Hrvatskom kajakaškom savezu, kao i dužnosnici Petrinje, gradonačelnik Darinko Dumbović i njegova zamjenica Svjetlana Lazić, koji su podijelili medalje i pokale. Kao i svaki puta pripremu hrane pomogle su lovačke udruge iz Petrinje, Gora i veterani Zrinske gore.

-Nakon današnjeg natjecanja u Petrinji već sutra u nedjelju na jezeru Jarun u Zagrebu prvi puta organiziramo 3. kup RH u kajaku i kanuu. Po Kupi uzvodno od kupališta prema Brestu nemamo uvjeta za produžetak staze, zbog čega smo preuzeli domaćinstvo u Zagrebu, kaže Željko Tonković, predsjednik KKK Kupa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije