Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao u komu

Na krizmi u SAD-u biskup Župan doživio dva moždana udara

Valter Župan
Slavko Midzor/PIXSELL
10.05.2015.
u 13:57

Mons. Župan predao je dužnost krčkog biskupa fra Ivici Petanjku prije mjesec i pol, no još uvijek je ostao aktivan kao biskup

Krčki biskup u miru mons. Valter Župan u kritičnom je stanju nakon dva moždana udara i nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je nedavno otputovao.

- Prvi je bio lakši, a drugi teži moždani udar i biskup Župan sada je u komi. Jedino što nam preostaje je moliti za njegovo zdravlje – rekli su nam u Krčkoj biskupiji, gdje smo doznali da je biskup u miru mons. Župan u SAD otputovao kako bi podijelio sakrament svete potvrde tamošnjim krizmanicima.

Mons. Župan predao je dužnost krčkog biskupa fra Ivici Petanjku prije mjesec i pol, no još uvijek je ostao aktivan kao biskup. Primjerice, u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji nastavio je voditi Odbor za obitelj HBK, kojemu je godinama predsjedao.

Na jučerašnjim misama u Krčkoj biskupiji svećenici i vjernici molili su za zdravlje svog donedavnog biskupa mons. Valtera Župana.

>>S biskupom Ivicom Petanjkom zapuhali novi vjetrovi u Crkvi

 

Komentara 3

AL
Alkana
16:18 10.05.2015.

Bože, pomozi! Predivan svećenik!

DU
Deleted user
19:26 10.05.2015.

... i nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je nedavno otputovao. ... Darko Pavičić: KAMO je nedavno otputovao ... Ne posrbljuj nas sad još i ti, neuki iz pasivnih krajeva ...

SR
sta_reci
03:41 11.05.2015.

Taj je imao srece. Sigurno ce imati bolju zdravstvenu skrb nego u zalosnoj Hrvatskoj. Od srca mu zelim brzo i potpuno ozdravljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije