Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirogoj

Brojni političari došli na posljednji ispraćaj Dorice Nikolić

Zagreb: Posljednji ispraćaj Dorice Nikolić na Krematoriju
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/30
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.07.2019.
u 17:34

Posljednjem ispraćaju nazočili su, među ostalima, čelnik HSLS-a Darinko Kosor i brojni drugi istaknuti političari poput Damira Krstičevića, Davora Bernardića, Dražena Budiše, Radimira Čačića, Andrije Mikulića, Zlatka Hasanbegovića i Sandre Švaljek, te druge osobe iz javnog života

Na krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj danas je održan sprovod Dorice Nikolić, dugogodišnje članica HSLS-a, bivše saborske zastupnice i državna tajnice, koja je preminula u 72. godini.

Posljednjem ispraćaju nazočili su, među ostalima, čelnik HSLS-a Darinko Kosor i brojni drugi istaknuti političari poput Damira Krstičevića, Davora Bernardića, Dražena Budiše, Radimira Čačića, Andrije Mikulića, Zlatka Hasanbegovića i Sandre Švaljek, te druge osobe iz javnog života.

Dorica Nikolić rođena je 1948. u Zagrebu, gdje je i odrasla. Diplomirala je germanistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali umjesto karijere u školskim klupama, jer je neko vrijeme predavala, krenula je u političke vode.

HSLS-u se priključila na samom početku demokratskih promjena u Hrvatskoj, već 1989. godine.

Saborska zastupnica HSLS-a postaje 1995. godine, a odmah godinu kasnije postala je i potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba. U to je vrijeme predsjednik stranke Vlado Gotovac. Tada je nastao spor među njima jer se Gotovac nije slagao sa sporazumom koji je Dorica Nikolić potpisala u Gradu Zagrebu s HDZ-om. Zbog toga je suspendirana u stranci. Nakon što je stranku preuzeo Dražen Budiša, rehabilitirana je, navode iz Nove TV.

Dorica Nikolić i 2000. ulazi u Sabor te postaje članica Odbora za ratne veterane. Državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi imenovana je 2005. Bila je članica Savjeta za razvoj civilnog društva te predsjednica Vladinog Povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih.

Zagreb: Posljednji ispraćaj Dorice Nikolić na Krematoriju Zagreb: Posljednji ispraćaj Dorice Nikolić na Krematoriju
1/30

Nakon ulaska HSLS-a u drugu Vladu Ive Sanadera 2007. postaje državnom tajnicom za socijalnu skrb.  Imala je jedanaest dužnosti, bila je članica Upravnog vijeća Zavoda za mirovinsko osiguranje te predsjednica i članica raznih povjerenstava, savjeta i koordinacijskih tijela.

Nakon odluke novog vodstva HSLS-a, na čije čelo dolazi Darinko Kosor, o istupu te stranke iz Vlade Jadranke Kosor, razriješena je svih dužnosti. No ostala je aktivna u politici. Dorica Nikolić bila je i dugogodišnja politička tajnica HSLS-a.

Komentara 1

DU
Deleted user
01:56 09.07.2019.

RIP Dorica Nikolić. A ovaj poltron sa jedva završenom srednjom školom koji se kao oprašta od nje Kosor, je ljigav i bolje da bude po strani kako bi posljednji ispračaj ove žene bio častan kao i život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije