Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar život

Na komunističkoj je Kubi najveći broj stogodišnjaka

Fidel Castro
REUTERS
28.05.2010.
u 08:00

Prema službenim podacima, na Kubi živi po jedan stogodišnjak na svakih 7296 stanovnika.

Na  Kubi živi 1541 osoba koja je prevalila stotu, odnosno 53 više nego prije dvije godine. Prema službenim podacima, na Kubi živi po jedan stogodišnjak na svakih 7296 stanovnika. 

O toj će se temi raspravljati i na ovogodišnjem Međunarodnom kongresu o dugovječnosti u Havani, u okviru kojeg će biti održan i međunarodni susret stogodišnjaka koji se organizira od  2005. godine.  Što je tajna dugovječnosti u zemlji  Fidela Castra? Predsjednik kluba 120-godišnjaka i Medicinskog udruženja Kariba (AMECA), profesor Eugenio Selman Hussein-Abdo, u svojoj knjizi "Kako doživjeti 120 godina?" otkriva  šest osnovnih čimbenika dugovječnosti.

To su motivacija od najranijeg doba jer "mi smo ono što nas motivira", umjerena  prehrana bogata voćem i povrćem, održavanje zdravlja s naglaskom na  prevenciju, fizička aktivnost od najmanje 30 minuta tri do pet dana u tjednu, kultura kao duhovno obogaćivanje i saveznik u borbi protiv stresa te zdrava životna sredina.

 

 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar trunchbull
trunchbull
09:09 28.05.2010.

Čist zrak, voda, tlo i ultraspor način života. To Kuba sve ima i to je rezultat velikoga broja stogodišnjaka.

OB
-obrisani-
10:24 28.05.2010.

to se zove kvaliteta života...

MA
maxxxx
09:01 28.05.2010.

i svi popuše kilu duhana dnevno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije