Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

Na klupu za svjedoke sjest će Vinko Sanader i Igor Zidić

Fimi Media (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
11.06.2013.
u 14:16

Sud je na današenjem ročištu odlučivao o dokaznim prijedlozima USKOK-a i obrane

Vinko Sanader, brat bivšeg premijera, i Igor Zidić, povjesničar umjetnosti, neki su od svjedoka koji će biti saslušani u nastavku suđenja za aferu Fimi media. Njihovo saslušanje predložila je obrana Ive Sanadera, a odlučujući o dokaznim prijedlozima USKOK-a i obrane, vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem Ivane Čalić usvojilo je i prijedlog za dopunskim knjigovodstveno-financijskim vještačenjem. 

Sanaderova obrana trebala bi tako dostaviti podatke o njegovu zaposlenju u Austriji kasnih 80-ih i podatke o Sanaderovim primanjima u to vrijeme. Sudsko vijeće prihvatilo je i prijedlog USKOK-a da se u sudnici pregledaju snimke informativnih emisija HTV-a iz 2006., iz kojih je, kako je naveo USKOK, vidljivo da je Ivo Sanader nastupao tijekom izborne kampanje HDZ-a 1990. BiH. Naime, tijekom postupka saslušan je Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a 1990., koji je kazao da se Sanader tijekom te kampanje nije opredijelio ni za jedan od dva bosanska HDZ-a, pa je USKOK priložio televizijske snimke koje, kako objašnjavaju, pobijaju te tvrdnje svjedoka.

Sanaderova obrana tražila je i da se vještači imovinsko stanje optuženih Mladena Barišića, Nevenke Jurak i Branke Pavošević. – Smatramo da se USKOK već od početka opredijelio jer je rečeno da je imovinsku korist imao samo Sanader. Kada bi se vještačilo imovinsko stanje ostalih okrivljenika, možda bi ispalo da oni imaju više imovine nego Sanader – obrazložio je svoj zahtjev Čedo Prodanović, Sanaderov branitelj. Prodanoviću je replicirala Željka Mostečak, zamjenica ravnatelja USKOK-a, kazavši da USKOK nije od početka odabrao stranu jer je imovina blokirana i ostalim optuženicima kojima se inkriminira imovinska korist (Nevenka Jurak i Fimi media, op.a.) Sudsko vijeće odbilo je ovaj prijedlog Sanaderove obrane uz obrazloženje da bi prihvaćanjem tog dokaznog prijedloga sud prekoračio optužbu, odnosno ono što se navodi u činjeničnom opisu optužnice.

>>Ivica Mudrinić na suđenju: Ne sjećam se sastanka sa Sanaderom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije