Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likovna kolonija

Na karlovačkom Ziliku djeca i mladi stvarali ilustracije sa Gopcem

gobac
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/3
22.01.2014.
u 11:53

Osim ilustracija, pažnju brojnih sudionika, djecu i mlade iz hrvatskih domova, karlovačke osnovce i srednjoškolce privukle su i karikature

Pozdrav za Gopca, zaorilo se jučer u karlovačkom Dječjem domu Vladimir Nazor kada je na poslijepodnevnu radionicu stigao popularni hrvatski pjevač Davor Gobac. Rođeni Karlovčanin družio se s djecom i mladima na 41. Zimskoj likovnoj koloniji.

Veza priče i crteža

– Bio sam tu i prije godinu dana. Nešto smo nacrtali, nekakve klaunove. I sad bum se malo zmazao – poručio je u svom stilu popularni pjevač. Dobro se zabavio i ovog puta, a tehnika rada bila je ilustracija.

Kako i na koji ih način treba raditi dočarao je Zdenko Bašić.

– Kroz tu tehniku pokazao sam im vezu između priče i crteža. Radili smo kredom i nastalo je puno zanimljivih radova. S djecom je uvijek lijepo raditi, kreativni su – rekao je Bašić.

Osim ilustracija, pažnju brojnih sudionika, djecu i mlade iz hrvatskih domova, karlovačke osnovce i srednjoškolce privukle su i karikature. Uvijek dragi gost Milan Lekić Lex na oduševljenje svih prikazao je tu tehnika rada i nasmijao sve one koji su mu dopustili da njihova lica prenese na papir.

Karlovačka Zimska likovna kolonija ne može proći niti bez Marije Igaly i njezine tehnike toMAgo. Njezin čarobni svijet latica i jedinstveni radovi koji nastavu postali su neizostavni dio ZILIK-a.

Dva dana zajedničkog druženja djece i umjetnika brzo je prošlo. Rekordan odaziv, brojni prekrasni radovi, nova prijateljstva i zajedničko druženje, dosadašnji su rezultat karlovačke kolonije.

Crtež, akvarel, kolaž...

Pred sudionicima su još tri uzbudljiva dana. Radionice su od 10 do 12 i od 15 do 17 sati, a danas će se stvarati u akvarelu. Tu će im tehniku dočarati Petar Ujević.

Potom su na redu crtež, fotografija i kolaž, a radionice će voditi Tomislav Buntak i Mio Vesović. Četvrtak će biti poseban i po tome što će mališani doma za donatore pripremiti prigodan program. Kolonija završava u petak kombiniranom tehnikom Ksenije Filipović i otvorenjem izložbe radova nastalih na 41. ZILIK-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije