Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na južnoj tribini Poljuda gorjeli stolci

19.05.2009.
u 20:04

SPLIT - Na Hajdukovom stadionu na Poljudu danas oko 16.30 sati izbio je požar u kojem je izgorjelo 13 stolaca, a dva su nagorjela. Požar su ugasili pripadnici splitske Javne vatrogasne postrojbe oko 17.15 sati koji su odmah intervenirali zajedno s jakim policijskim snagama.

Policijski očevid je u tijeku. Nakon njega će se znati uzroci požara kao i to je li podmetnut ili ne. Zanimljivo je da je gorjela južna tribina, kod ulaza A na kojoj će u uzvratnoj utakmici finalu nogometnog kupa biti smješteni Bad blue boysi pa se odmah počelo nagađati da je požar podmetnut.

Dok su vatrogasci gasili požar, Hajdukovi nogometaši mirno su odrađivali trening na pomoćnom travnjaku.

Ravnatelj javne ustanove Športski objekti koja upravlja stadionom Stipan Jurišić rekao nam je da se Poljud čuva na tri mjesta. Jedan od stražara mu je rekao da je vidio nekoga na tribinama, no da ni sam ne zna kako su ušli na stadion. Pretpostavlja da se radi o navijačima Hajduka.

Jurišić je dodao da će se ujutro uprava stadiona sastati s policijom. Večeras su zbog sigurnosti upaljeni reflektori, a oko stadiona cijele noći patrolirat će policija.

Inače, stolci na nogometnim stadionima po propisima bi trebali biti otporni na vatru, a ovi poljudski, kada su postavljani, bili su atestirani. Očito se radi o još jednoj tipičnoj hrvatskoj prevari.

Iako postoji video nadzor on ne pokriva dio južne tribine koji je gorio tako da se na snimkama ništa ne vidi, navodno je u vrijeme požara radnik kosio travu na samom travnjaku, no ni on ništa nije primijetio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije