Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi odnosi Teherana i Bagdada
Povratak na članak

U Iraku uništen iranski konzulat, ali dvije vlade vrlo blisko surađuju

Irak i Iran ratovali su od 1980. do 1988. godine, a na obje strane poginulo je oko pola milijuna vojnika. Obnovljeni odnosi između ove dvije zemlje proces su koji je nepovoljan za Washington, Izrael i Saudijsku Arabiju

Komentari 7

Avatar mason
mason
03:56 29.11.2019.

Hassan Haidar sad je pravo vrijeme da ides doma sa naseg trulog zapada.Idi tamo gdje te svaki tvoj clanak vodi. A mozes i u bogatu Russiju ili Serbiju. Ostavi nas siromasni zapad na miru. Ili o.djebi ako ne kuziz.

VL
Avatar Moloh
Moloh
08:08 30.11.2019.

Haso ce nam objasnit da za sve probleme Arapa su krivi Izrael i Amerika.

VL
Avatar intimus500
intimus500
10:58 29.11.2019.

"dvije vlade vrlo blisko surađuju" ...normalno da surađuju kad je Iračka vlada postavljena od strane ajatulaha :) ... ali to se ne zove suradnjom nego ******

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:23 29.11.2019.

irak je napao iran, i to zbog nekih kanala za navodnjavanje na granici tih zemalja. to treba naglasiti, da ne bude nekom u glavi možda ostala misao da je iran taj koji je napao.. iran nikog nije stoljećima napao. ovo u iraku je američko maslo. već 20 godina su oni uzrok nemira u zaljevu. sve tamo je usko povezano. ovi nemiri su taman izbili u vrijeme kad izrael napada iranske grupe po siriji. jer su mu kao prijetnja. a izrale nije prijetnja siriji? dio golana su okupirali, gdje je sad tu svijet, un, europa, koji ne priznaju okupacije tuđih teritorija?! šute već 50 godina. ničija nije do zore gorjela, pa neće ni ova izraelska, i njih čeka buđenje i suočavanje sa istinom, realnošću. ovo u iraku je maska kojom se skriva izraelski napad na siriju, opet. samo što sad više ne ulaze u sirijski zračni prostor već tuku izdaleka, to su one nove američke rakete koje su dobili ove godine. nekako svi zaboravljaju da ako izrael ima pravo na samoobranu da to pravo imaju i svi drugi. a kako izrael zlorabi svoje 'pravo', odnosno tumači ga da nitko nema pravo biti ni blizu vojne moći izraelu, i da ga treba držati pod kontrolom, dolazimo do točke kad će izrael trebati početi plaćati cijenu za takvo ponašanje. 2006-e hezbolah ih je otjerao iz južnog libanona. i tu u otvorenom sukobu. da nije bilo medijske blokade, saznali bi jako zanimljivih činjenica o tom sukobu. izraelska vojska je bila iznenađena, i razočarana na kraju svojim mogućnostima, i spoznajom da su izgubili ogromnu prednost.

VL
ST
stomugromova
07:07 29.11.2019.

Rat između Iraka i Irana su potaknule SAD.Oni su ( CIA ) prodali Saddamu bojne otrove sa kojima je ubijao iranske vojnike. Kasnije je sa istim otrovom pobio 50000 Kurda za što mu je suđeno u organizaciji istih koji suu mu prodali bojne otrove.Kasnije su ga nagovarali da anektira Kuvajt koji je nekad bio dio irackog carstva,ali su Englezi od njega stvorili samostalnu državu za svoje interese.Sve što se loša događalo na BI je povezano sa dubokom državom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.