Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virus H5N1

Na jugoistoku Azije umrle dvije osobe zaražene ptičjom gripom

Ptičja gripa
AFP/PIXSELL
19.01.2012.
u 10:40

Ukupno je 341 osoba zaražena virusom H5N1 preminula u svijetu u posljednjih devet godina, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija

Nakon dvije godine ptičja gripa odnijela je novu žrtvu u Vijetnamu, ali i u susjednoj Kambodži gdje je u četvrtak preminuo dječak.

Kako prenosi CBS News, 18-godišnjak iz Vijetnama hospitaliziran je u nedjelju jer je tijekom rada na farmi pataka dobio visoku temperaturu koju su pratile jaka mučnina i problemi s disanjem. Prevezen je u lokalnu bolnicu u Can Tho Cityju gdje je ustanovljeno da je zaražen virusom H5N1. Preminuo je sljedeći dan, nakon čega su vlasti dezinficirale njegovu kuću i stavile pod nadzor sve koji su s njim bili u kontaktu. Zasad nije prijavljeno da je na dvjema farmama na kojima je radio bilo uginule peradi, no jesu li životinje zaražene, znat će se tek kada završi analiza uzoraka s farme.

U susjednoj Kambodži u srijedu je od posljedica iste bolesti preminuo dvogodišnji dječak. Raw Story piše da je riječ o prvoj ovogodišnjoj kambodžanskoj žrtvi ptičje gripe i sedamnaestoj ukupno od 2003. godine, odnosno od pojave virusa. U svijetu je u posljednjih devet godina preminula 341 osoba zaražena virusom H5N1, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
istina_boli
12:07 19.01.2012.

Koji idiotizam, svakodnevno umiru stotine ljudi od gripe, pa se sad naso neki supak da optuzi pilice za smrt jednog, koji je skikno od boga pitaj cega. Opet prljava politika da se unisti necija ekonomija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije