Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova akademska godina

Ova tri fakulteta apsolutni su jesenski hit među studentima

Zagreb: Studenti Filozofskog fakulteta pokušali u?i na sjednicu Fakultetskog vije?a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
22.09.2022.
u 06:45

Među top izborom u jesenskom roku bio je i splitski Kineziološki fakultet kao i Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu

S prvim danom listopada počinje nova akademska godina, a nakon ljetnog i jesenskog upisnog roka na preddiplomskim i integriranim studijskim programima diljem zemlje ostalo je čak 10.792 neupisana mjesta. U jesenskom upisnom roku studentima je bilo ponuđeno 779 studijskih programa s ukupno 14.797 upisnih mjesta.

Prijavilo se 5746 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 4005. U ljetnom upisnom roku studenti su mogli upisati 908 studijskih programa. Tada se za upis na različite fakultete prijavilo 30.528 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 25.625. Na jesenskom roku najveći interes, prema broju kandidata i raspoloživih mjesta, tradicionalno je vladao za zagrebačkom Akademijom dramske umjetnosti – studij glume koja ima samo jesenski upisni rok.

Ove godine 115 kandidata željelo je upisati glumu tako da se za jedno upisno mjesto na tome studiju, od ukupno 12, borilo gotovo deset kandidata. Velik interes na jesenskom roku vladao je i za stručni studij poslovne ekonomije, koji je imao 13 raspoloživih mjesta, a čak 61 student taj je studij naveo kao svoj prvi izbor. Treći najpoželjniji fakultet u jesenskom roku bio je zagrebački fakultet Prometnih znanosti, na kojem se za jedno upisno mjesto na studiju prometa borilo četvero studenata.

Među top izborom u jesenskom roku bio je i splitski Kineziološki fakultet kao i Sveučilišni odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu. Forenziku je na tome fakultetu željelo upisati 45 studenata, a pravo upisa ostvarilo je njih 25. U Rijeci je top izbor budućih studenata bio Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i to izvanredni studij sestrinstva, koji je popunjen.

VIDEO Pogledajte što bi svako kućanstvo trebalo imati za slučaj nestanka struje, vode i goriva

Ključne riječi

Komentara 12

CO
Cosinus
08:08 22.09.2022.

Dražava u kojoj nitko (mali broj) ne želi studirati tehničke fakultete nema budućnost! Pa zar nam nije dosta ekonomista, političara, folozofa,…?

Avatar brons
brons
08:31 22.09.2022.

sve jaka zanimanja, ako zavrse faks Hrvatska ce imati velike koristi od takvih stručnjaka

Avatar Dars
Dars
08:28 22.09.2022.

Gluma..?! 🤪

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije