Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zrinjevac

Na jedinstvenom portalu sve o hrvatskim nacionalnim i parkovima prirode

parkovi prirode
Foto: Velinka Buljan
1/5
19.03.2016.
u 14:26

Parkovi su hrvatsko bogatstvo u kojem trebamo više i češće uživati te ih čuvati, a u njima ostavljati jedino tragove naših cipela", izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i UNDP (Program Ujedinjenih naroda za razvoj) promovirali su u subotu zajednički projekt - novi web portal www.parkovihrvatske.hr na kojem je po prvi puta objedinjeno svih 19 hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, na kojem građani i turisti na jednom mjestu mogu naći sve potrebne informacije na četiri jezika - hrvatskom, engleskom talijanskom i njemačkom.

 "Parkovi su hrvatsko bogatstvo u kojem trebamo više i češće uživati te ih čuvati, a u njima ostavljati jedino tragove naših cipela", izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović na prihodnoj promociji portala na zagrebačkom Zrinjevcu.
 Pokretanje portala, dodao je,  nastavak je brendiranja parkova Hrvatske čime se dodatno želi osnažiti njihov vizualni identitet i približiti ih građanima i potencijalnim posjetiteljima.

 Time će se povećati prepoznatljivost Hrvatske i naših prirodnih ljepota na nacionalnom i međunarodnom nivou, rekao je Dobrović ističući da su Hrvatskoj važni strani turisti, no da parkove žele približiti i našim građanima. Svi su naši parkovi lijepi, ali nisu jednako posjećeni pa se tako od tri milijuna prošlogodišnjih posjeta dvije trećine odnose na nacionalne parkove "Krka" i "Plitvice", rekao je ministar dodavši da je cilj i ovog projekta promocija vrijednosti svih nacionalnih i parkova prirode. 

 Putem web stranice obitelji će moći planirati barem jedan posjet godišnje nekom parku, rekao je Dobrović najavivši da će se građanima ponuditi i niz pogodnosti vezano za cijene ulazica koje će moći kupiti i on line. 

Na promociji na zagrebačkom Zrinjevcu građani su se mogli upoznati s novim web portalom te su na štandovima svih 19 parkova iz prve ruke dobili brojne informacije o njihovim posebnostima, prirodnim ljepotama te raznim sadržajima koji su im na raspolaganju.
 Putem interaktivne karte mogu planirati putovanja prema udaljenosti ili sadržajima koji ih zanimaju, pretraživati biciklističke rute, pješačke ili planinarske staze. 

 Osim povećanja prepoznatljivosti kroz zajednički brend "Parkovi Hrvatske", u njima se provode i brojni projekti ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu. U tijeku su pripreme za 17 infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti od oko 570 milijuna kuna koji će se ostvariti uz EU sufinanciranje. Za pet projekata, ukupne vrijednosti oko 165 milijuna kuna sve je spremno za apliciranje na EU fondove i njihova realizacija kreće u ovoj godini, rekao je Dobrović
 

Riječ je o projektu uređenja posjetiteljsko-edukacijskog centra "Eko kampus Puljani" u Nacionalnom parku Krka, projektu "Podzemni grad Paklenica", uređenju volonterskog centra u Crnom Lugu u Nacionalnom parku Risnjak, uređenju posjetiteljskog centra "Geo-info centar Voćin" u Parku prirode Papuk i posjetiteljskog centra "Poklon" u Parku prirode Učka. 

 Sredstva za novi web portal osigurana su kroz Globalni fond za okoliš.  Hrvatska ima osam nacionalnih parkova i 11 parkova prirode. 

>> Napokon na webu možete naći biciklističke rute i gdje pojesti janjetinu u parkovima Hrvatske

Komentara 4

BI
bijeliptic
17:40 19.03.2016.

hrvatski parkovi prirode u kojima sui milanovićevi kumovi šefovi i b pupovčevi kadrovi b nema ni ntamo hrvata možda koja čistatica-iz mišani brakova-

BI
bijeliptic
17:42 19.03.2016.

koliko je ruku trebalo dignuti za sto milijardi -onda to niste brojili zbog čega ------reci zbog čega-

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
15:30 19.03.2016.

a biciklističke rute su rodijacima i gostima iz širokog brijega koji su se dograbili lažnim diplomama do managerskih pozicija a otjerali autohtone hrvate, obične ruševne ceste koje su proglasili biciklističkim stazama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije