Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAPANSKO MINISTARSTVO ZDRAVSTVA

Na japanskom kruzeru na kojem su Hrvati zaražena još tri putnika koronavirusom

Kruzer u Japanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.02.2020.
u 07:37

Kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika i članova posade u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda.

Još su tri putnika na japanskom kruzeru zaražena koronavirusom, čime je ukupna brojka zaraženih porasla na 64, priopćilo je u subotu japansko ministarstvo zdravlja.

Kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika i članova posade u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda.

Japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato rekao je u petak da je 41 putnik na kruzeru zaražen korona virusom uz 20 prethodno identificiranih slučajeva. Testirani putnici su pokazivali simptome ili su bili u bliskom kontaktu s osobama koje su razvile simptome, navodi ministarstvo zdravstva. Zaraženi pacijenti će se prevesti u bolnice u Tokiju i susjedne gradove .

Usred epidemije koronavirusom koja je već usmrtila više od 700 osoba u Kini, japansko ministarstvo zdravstva priopćilo je u subotu da je oko 279 od 3.700 putnika i članova posade testirano na korona virus.

Dodatna testiranja provest će se ako ostali putnici počnu pokazivati simptome bolesti. 

Stručnjaci navode da se virus može prenijeti kašljanjem i kihanjem zaražene osobe, ali i širiti preko kontaminiranih površina.

Na kruzeru se nalazi i šestero hrvatskih državljana, a zasad nije poznato nalaze li se među zaraženima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije