Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinske barokne

Na izložbi cvijeća izlagači iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije...

'varazdin/medjimurje, 25.03.2009., varazdin, cvijece ispred fontane na kazalisnom trgu Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
26.09.2011.
u 12:54

Cvjetne instalacije moći će se razgledati u atriju i dvorištu Starog grada, kao i na prostoru oko njega te u gotičkoj kuli, lapidariju i na Trgu Miljenka Stančića

I ove godine od 29. rujna do 2. listopada, u sklopu programa 41. Varaždinskih baroknih večeri, održat će se 16. međunarodna izložba cvijeća.

 

- Ove godine tema izložbe je “Barok-glazba-cvijeće”, a izlagači će pomoću cvjetnih instalacija i uređaja pokušati promovirati stilizirane cvjetne detalje s varaždinskih trgova, fasada i ograda, ali isto tako i specifičnosti našeg kraja, poput anđela, gradskih purgera, bicikla, dvoraca i kurija - otkrila je Karmela Radošević, tajnica Udruge vrtlara Varaždinske županije, glavnih organizatora izložbe cvijeća.

 

Ove godine na izložbi će se predstaviti 46 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije. Organizirana su i dva popratna programa, 5. međunarodno natjecanje učenika poljoprivrednih i vrtlarskih škola te stručna prezentacija na temu “Grobna floristika”.

 

- Natjecanje učenika održat će se u petak s početkom u 11 sati na prilazu u Stari grad. Učenici će u sat vremena morati pokazati cvjećarske vještine u ukrašavanju bicikla. Ukrašeni bicikli bit će izloženi u dvorištu Starog grada, te će ih posjetitelji moći razgledati. Prijavljeno je devet škola - istaknula je voditeljica natjecanja Blanka Pazman.

 

- Kao i svake godine, tako i ove, izložba ima promotivni, edukativni, natjecateljski i prodajni karakter. Upravo iz tog razloga izložba je uspjela postići stručnu i umjetničku kvalitetu i kvantitetu - zaključila je K. Radošević.

 

Cvjetne instalacije moći će se razgledati u atriju i dvorištu Starog grada, kao i na prostoru oko njega te u gotičkoj kuli, lapidariju i na Trgu Miljenka Stančića. Cijena ulaznica je deset kuna, a za organizirane grupe pet kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije