Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na izboru za šefa Komore nije se znalo ni tko glasa

Na izboru predsjednika Hrvatske komore fizioterapeuta Skupština je samo potvrdila mandat aktualnoj predsjednici, Ministarstvo je utvrdilo nepravilnosti i stalo je na tome
07. listopada 2014. u 15:30 1 komentara 2248 prikaza
Goran Cvetojević
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Goran Cvetojević vlasnik je Ustanove za zdravstvenu njegu u kući i rehabilitaciju TIBIA. Početkom godine javio se je na natječaj za mjesto predsjednika Hrvatske komore fizioterapeuta, za koji tvrdi da je bio netransparentan.

Nakon što je zatražio nadzor u Komori, nepravilnosti su utvrđene, no koje, ne može doznati niti je zbog nepravilnosti dana mogućnost ponavljanja izbora.

Ministarstvo utvrdilo "određene" nepravilnosti

– Na natječaj se javilo troje kandidata. Tijekom cijelog natječaja nitko od kandidata (osim aktualne predsjednice, koja je bila jedna od troje kandidata) nije imao uvid u bilo što vezano za izborni proces. U trenutku izbora i tijekom izbora nisam znao tko su protukandidati, tko glasa ni kada, nisam vidio planove rada i razvoja Komore za sljedeći mandatni period, nisam znao ništa o tijeku izbornog procesa... Jedini dokument koji sam dobio bila je obavijest da je na Skupštini imenovana, dakle ne izabrana od Povjerenstva za izbor i imenovanje, aktualna predsjednica za sljedeći mandatni period – kaže Cvetojević.

Obratio se prigovorom Ministarstvu zdravlja, koje je u ožujku napravilo nadzor nad radom Komore te mu se mjesec dana poslije očitovalo dopisom da su ustanovili određene nepravilnosti, no ne i koje te je sugeriralo Komori da ih riješi u zakonskom roku. – Kao građanin koji je pokrenuo postupak nadzora, imam li pravo znati koje su nepravilnosti ustanovili? Nakon traženja zapisnika da vidim koje su to nepravilnosti, Ministarstvo mi je odgovorilo kako mi zapisnik ne može dostaviti zbog Upravnog spora koji se vodi protiv Komore.

>>Reumatlon - utrka s ciljem podizanja svijesti o reumi

>>Vinkovačke medicinske sestre i fizioterapeuti odlaze u Njemačku

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije
  • gloria:

    Ova lijepa nasa svakim danom tone sve dublje i dublje. Rukovodeca mjesta postaju mali feudi, koje nitko ne zeli napustiti, jer ogroman broj tih funkcinercica se nije u stanju suociti s gupitkom privilegija, a od povratku na posao im se povraca.