Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ateist u rusiji

Na chatu napisao da Bog ne postoji; prijeti mu godina dana zatvora

ruska pravoslavna crkva
Foto: screenshot/youtube
03.03.2016.
u 08:32

“Kažem da je kolekcija židovskih bajki nazvana Biblija potpuno sranje, to je to. Bar za mene”, napisao je Krasnov

Muškarcu iz jugozapadne Rusije prijeti zatvor nakon što je optužen da je uvrijedio osjećaje vjernika tijekom internetskog razgovora u kojem je napisao da ”Bog ne postoji”. Viktoru Krasnovu (38), koji se jučer pojavio na raspravi, sudi se po kontroverznom zakonu iz 2013. usvojenom nakon što je punk art grupa Pussy Riot zatvorena zbog performansa u glavnoj moskovskoj katedrali.

Prema zakonu maksimalna kazna je jednogodišnji zatvor, a Krasnov je tu svoju izjavu objavio na satiričnoj lokalnoj web stranici u rodnome gradu Stavropolju 2014.

– Kažem da je kolekcija židovskih bajki nazvana Biblija potpuno sranje, to je to. Bar za mene – napisao je Krasnov te naknadno dodao: – Bog ne postoji. Jedan od mlađih sudionika rasprave između Krasnova tada se pobunio i optužio ga za vrijeđanje osjećaja ortodoksnih vjernika. Krasnov, čiji je slučaj započeo prošli mjesec, proveo je jedan mjesec u psihijatrijskoj ustanovi kako bi se utvrdilo je li psihički stabilan i zdrav, piše Guardian.

Njegov odvjetnik inzistirao je, dajući izjave za medije, da je njegov klijent “jednostavno ateist” te da je slavio i američku Noć vještica kao  i židovske blagdane.

>> Oleg Kulik: Više ne grizem ljude, sada sam kulturna osoba

Komentara 26

ZO
zoom
14:49 03.03.2016.

super, neka pokupe ovakve i kod nas,hehe

ZL
zlako
11:55 03.03.2016.

Oni koji ne vjeruju u Boga su bogalji ili ti retardirane duše.Oni su nesvjesni svog postojanja i ne znaju od kuda su došli na svijet i kamo idu poslije smrti.Smrt je za njih bauk pa se ne usuđuju o njoj misliti jer podsvjesno znaju da su i żivotu sve radili krivo.

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
13:22 04.03.2016.

Bog je nakada davno i postojao ! A onda ga ubiše njegovi poštovatelji, zadrti vjernici !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije