Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća developerska konferencija

Na Infobip Shift stiže John Romero, tvorac legendarnih Dooma i Quakea

05.09.2023.
u 16:36

Još jednom će se u Zadru dogoditi Infobip Shift, najveći događaj koji okuplja razvojne programere ali i startup zajednicu u nas kao i u široj regiji

I mlađe generacije sigurno su čule za Doom i Quake pa i za Wolfenstein, mnogi su ih i zaigrali a mnogi i bili gotovo ovisni o njima. Tvorac ovih igara kojega se smatra i začetnikom žanra first person shootera stiže u Zadar na ovogodišnji Infobip Shift u zadarskom Sportskom centru Višnjik 18. i 19. rujna. John Romero dolazi na najveću našu developersku konferenciju gdje će ga se moći poslušati jer je jedan od predavača pa i upoznati uživo i s njime možda i porazgovarati. Iako je ovo najatraktivnija vijest vezana uz ovogodišnji Infobip Shift, ovo okupljanje u organizaciji najveće naše tehnološke tvrtke, donosi, kao i svake godine, mnogo najava.

- Svih 15.000 m2 na kojima će se održati Infobip Shift bit će ispunjeno sadržajem. Na sedam pozornica održat će se predavanja više od 80 govornika koji dolaze iz nekih od najvećih svjetskih developerskih kompanija. U cjelodnevnim radionicama će sudionici moći učiti o najnovijim developerskim alatima, dok će u EXPO dvorani svoj izlagački prostor imati 30 istaknutih kompanija domaće, ali i međunarodne tehnološke industrije, najavila je konferenciju Mirna Opolcer, voditeljica Shiftovog tima u Infobipu. Logično, Infobip Shift ovaj puta značajan naglasak dat će na umjetnu inteligenciju u kontekstu na profesiju razvojnih programera kao i na ostale softverske industrije od kojih se danas očekuje najviše poput razvoja weba, API rješenja i programiranja u oblaku. Poseban će program imati startup zajednica kojoj će biti namijenjena pozornica Infobip Startu Tribea s posebnim programom namijenjenim predstavljanju mladih rastućih kompanija.

- I ove godine okupit ćemo međunarodnu publiku, očekujemo da će nas tijekom dva dana obići gotovo 5 tisuća ljudi. Upravo kako bismo se istaknuli na međunarodnoj karti, Infobip Shift će i ove godine ponuditi bogat popratni program koji nas izdvaja od sličnih događaja u svijetu. Od mogućnosti vožnje u Porscheu do uživanja u afterpartyju na prelijepoj zadarskoj obali, potrudit ćemo se da se i ove godine svi sudionici opuste i zabave u atmosferi jedinstvenoj za jednu tehnološku konferenciju, najavio je Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima zadužen za produkciju. Predavači su uvijek iz najvećih svjetskih kompanija, ovoga puta slušat će se ljude iz Googlea, Cisca, GitHuba, Red Hata i drugih poznatih tehnoloških tvrtki. Treba reći kako je ovo zapravo drugi Infobip Shift, jedan je već u svibnju održan u Miamiju s ciljem dalje izgradnje imidža Infobipa na američkom kontinentu s dugoročnim ciljem okupljanja developerske i startup zajednice.

- Ova godina pokazala se kao izazovna za svjetski tehnološki sektor, te je sada važnije nego ikada konferencijama povezivati i osnaživati pojedince i kompanije u industriji. Infobip Shift je već sada jedna od najvećih developerskih konferencija u Europi, a vjerujem kako će ovogodišnje hrvatsko izdanje dodatno učvrstiti poziciju Shifta kao nezaobilaznog događaja na međunarodnoj tehnološkoj sceni, zaključio je Nikola Pavešić, Infobipov direktor za odnos s developerima i startupe. Od Pavešića smo čuli i kako će se ove godine u Zadru predstaviti i jedan egipatski startup koji razvija aplikaciju koja se bavi viškovima hrane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije