Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sloboda novinara

Na Honduras otpada 70 posto svih ubojstava novinara u svijetu 2010.

Honduras
CNN
11.05.2010.
u 12:50

Honduras je trenutačno tek 128. po medijskim slobodama u svijetu na ljestvici od 175 zemalja Reportera bez granica.

U dva mjeseca u Hondurasu je ubijeno sedam novinara, a sudeći prema načinima ubojstva, uglavnom pucanjem s motocikala u vožnji, redom je riječ o atentatima.

Od početka godine u svijetu je pobijeno 10 novinara, što znači da se Honduras posljednjih mjeseci, odnosno od svrgavanja predsjednika Manuela Zelaye, prometnuo u najsmrtonosnije mjesto za novinare.

Honduras je trenutačno tek 128. po medijskim slobodama u svijetu na ljestvici od 175 zemalja Reportera bez granica. Sadašnji predsjednik Porfirio Lobo Sosa tvrdi da bez pomoći SAD-a i Kolumbije ne može riješiti zločine, no činjenica je da, osim što su novinari u Hondurasu cenzurirani zbog političkih i ekonomskih interesa vlasnika medija, na udaru su vojske posebno bili novinari i mediji koji su se protivili puču ili o njemu izvještavali.

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
13:50 11.05.2010.

Na Honduras otpada 70 posto svih ubojstava novinara u svijetu 2010. Ipak su pošteni tamo nedaju da se laje laže svašta piše ... Dobro možda su za ponekoga strogi pardon prestrogi !

MA
matijazaga
14:58 11.05.2010.

evo rjesenja: novinari ne idite u Honduras! 70% ubojstava novinara manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije