Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mgrantska kriza

Na granicu sa Srbijom poslano dodatnih stotinjak policajaca

vlado dominić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
VL
Autor
Branimir Bradari
17.02.2016.
u 15:26

U tome broju je dio pripadnika mobilne granične policije ali i dio interventne policije.

Zbog migrantske krize, a prema odluci ravnatelja policije MUP-a RH Vlade Dominića, na granicu s Srbijom raspoređeno je stotinjak dodatnih policajaca.

– U tome broju je dio pripadnika mobilne granične policije ali i dio interventne policije. Oni neće biti na samim graničnim prijelazima nego će biti raspoređeni po dubini teritorija. Do kada će tamo biti ne zna ali smo morali nešto poduzeti radi svih događanja oko migranata. Naime, vidimo što se događa kao i da Austrija pooštrava kriterije za ulazak u zemlju. U srbiju smo vratili i 217 migranata koje je Slovenija odbila da primi, rekla je glasnogovornica MUP-a RH Jelena Bikić.

U četvrtak se u Zagrebu održava i sastanak ministara unutarnjih poslova s izbjegličke rute gdje bi se trebali donijeti i novi zaključci oko migranata, odnosno, utvrditi pravila što i kako dalje.

>> Njemačka političarka: Policija treba pucati na migrante koji pokušavaju ilegalno ući u zemlju

Komentara 10

PO
pozornik66
15:44 17.02.2016.

Podržavam, tako se brane granice. Ako triba i vojsku poslat

CR
crocro
16:43 17.02.2016.

Žurno poduzeti sve mjere fizičke zaštite i potpune provjere podataka koja je dovolja za siguran ulazak u sloveniju bez mogućnosti vraćanja u Hrvatsku. Što će se dogoditi ako slovenci vrate migrante lančanom reakcijom u Hrvatsku, a srbija odbije primiti migrante i nazad ih poslati u sebi sudjednu državi iz koje su ušli? Što bi se dogodilo kada bi i Hrvatska odbila od slovenaca primiti izbjeglice nazad na svoj teritorij ? Ako ih srbija ne želi primiti da bi ih proslijedila nazad, što će biti s tim izbjeglicama u Hrvatskoj i da li će se u tom slučaju izbjeglice gomilati u Hrvatskoj? To su pitanja na koja želimo jasan odgovor.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
16:45 17.02.2016.

ako nismo u stanju sacuvati taj uski dio srijema onda odgovornost netko mora snositi,, sve ministre u zadnjih deset godina treba poslati u zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije