Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK NA DOSADAŠNJI REŽIM?

Na graničnim prijelazima gužve su manje, ali na ulazak autobusa čeka se sat i pol

gužve na granicama
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/6
15.04.2017.
u 08:27

Gužva je na graničnim prijelazima u subotu ujutro manja nego prethodnih dana

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Bregana gdje se čeka do pola sata, a na ulazak autobusa do sat i pol. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, a kolona je oko jedan kilometar, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Gužva je na graničnim prijelazima u subotu ujutro manja nego prethodnih dana.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je rekao kako je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar pokazao za to razumijevanje, zbog velikih gužvi na graničnim prijelazima prethodnih dana.

"Moj apel je bio vrlo jasan - da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima", izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana. 

Dodao je da je sa slovenskim premijerom Cerarom u svakodnevnom kontaktu, te da je on pokazao razumijevanje vezano uz neodrživost sustavne kontrole prelaska granice, pogotovo uoči uskrsnih blagdana i početka turističke sezone.

>> Izbjegnite gužvu! Donosimo popis svih graničnih prijelaza

>> Prestanite dijeliti lažnu sliku s hrvatske granice, to je fotografija iz Kine!

Komentara 11

DU
Deleted user
18:00 15.04.2017.

Svi zaboravljaju jednu stvar koja čeka te ljude u daljem putu kroz RH......cestarine... i čekanje na naplatnim kućicama nakon nekoliko kilometara ulaska u RH......, misli da je granica kraj.....!!!???????...što i kako u stvarnoj sezoni....?.....Agrokor.....čekanja.....to sve skupa je gore od najgoreg mogućeg scenarija za turizam....

DU
Deleted user
15:06 15.04.2017.

Može Plenković apelirati koliko hoće, a to kod Cerara neće proći. Cerar je dip. pravnik i zna što radi. Pa nije valjda lud da će dozvoliti da se Slovenija kršiti uredbu EU u korist Hrvatske. Kakve koristi ima Slovenija od Hrvatske? Nikakve. Slovenci su za Hrvate sve samo ljudi nisu. Slovenija mora čuvati Šengensku granicu inače će to umjesto nje učinit Italija, Austrija i Mađarska. Prije godinu dana kada se je ova uredba prihvaćala Hrvatska je dala zeleno svijetlo, a sada kada je postalo gusto neka si sama riješi ovaj problem na razini EU-ja kako zna i može. Neće valjda Slovenija rješavati Hrvatske poteškoće. To je razumljivo. Većina Hrvata vidi Sloveniju kao neprijateljsku državu, a to lijepo dokazuju razni komentari ispod raznih članaka u VL. Približava se dan arbitražne rasude, a onda Slovenci ponajprije zatvaraju privremeni granični prijelaz Plovanija/Sečovlje (tako ga je davno od toga nazvao tadašnji predsjednik RH Vlade g. Nikica Valentić u službenom pismu kojeg je poslao tadašnjem SLO premjeru pok. Janezu Drnovšku). To će biti prvi korak odnosno potez bilo koje vladajuće slovenske vlade. To doznajem iz pouzdanih i neslužbenih izvora. Tada će to za neke biti prava fešta, a za druge jad i panika. Što da kažem drugo, žalosno!

MX
Mister X
14:17 15.04.2017.

Koji zloćinci nam to učiniše-zlostavljanje eu naroda .. Ti isti putuju bez zaustavljanja i čekanja i po 6 sati , i pustili su izbjeglice i teroriste bez kontrole ...kroz mnoge granice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije