Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštićena vrsta

Na granici uhvatili švercera sa 11 koža indijske kobre

zmijska koža (1)
Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/11
20.01.2011.
u 14:40

Navodno je Matija L. policajcima kazao da ih je kupio prije 20-ak godina na jednoj tržnici u Indiji i da ih je htio donijeti kući te da ih nije želio prošvercati

SPLIT - Na graničnom prijelazu Kamensko policija je u automobilu marke Mercedes zadarskih registracijskih oznaka pronašla 11 komada zmijskih koža indijske kobre, koja je inače zaštićena vrsta.

Vrijedne kože iz BiH u Hrvatsku je pokušao prokrijumčariti 45-godišnji Matija L. iz Pakoštana. Sakrio ih je u zaštitnoj kacigi koja je bila spremljena u putnoj torbi. Kad je stigao na granični prijelaz Kamensko, Matija L. je policiji izjavio kako nema ništa za prijaviti. No, bio je izrazito nervozan i uznemiren pa su mu policajci pretražili prtljagu i pronašli kože indijske kobre za koje nije imao nikakve račune ni potrebnu dokumentaciju.

Kože su maslinasto zelene boje, dugačke 20 i široke 30 centimetara. Matija L. je uhićen i sproveden na obradu, a kože su mu oduzete. O svemu je obaviješten i Davor Cukrov, inspektor zaštite prirode.

Kako doznajemo, kože su poslane na PMF u Zagreb gdje će se posebnim postupkom utvrditi točna vrsta. Nije poznato jesu li iz uzgoja ili prirodne ni kolika im je vrijednost.

Navodno je Matija L. policajcima kazao da ih je kupio prije dvadesetak godina na jednoj tržnici u Indiji i da ih je htio donijeti kući te da ih nije želio prošvercati.

Protiv Matije L. podnesena je prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora sinjskom Državnom odvjetništvu.

Komentara 4

MA
mamba64
19:56 20.01.2011.

Čovik uvik nešto nauči, kao i ja sada: Da u Africi ima širi zmija nego duži.Bravo Majo svjetska si.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
16:25 20.01.2011.

\"... dugačke 20 i široke 30 centimetara\" na slici izgledaju maaaalo duže...

BA
baš
17:20 20.01.2011.

Zabezeknut sam vijestima o uspjesima hrvatskih službi, malo mesa, malo kobri, malo duhana, malo alkohola i evo najgorih neprijatelja države. Ti su se okoristili tako da su uništili našu ekonomiju, seljake, trgovce i ine (ne INA-u već ine, jer su INA-u uništili drugi, dobro nisu je uništili već su je isporučili drugima koji sada na njoj trebaju zarađivati a mi ćemo gledati). Eto ti posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije