Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjene

Na Gradskoj tržnici i Groblju novi direktori, isto slijedi u Vodovodu

\'14.06.2011., Sisak - Novom preraspodjelom direktorskih mjesta u grasdskim trgovackim drustvima HSS je izgubio Gradsku trznicu Kontroba.(ARHIVA) Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
14.06.2011.
u 16:24

Umjesto kadrova Hrvatske seljačke stranke nove direktorice stigle su iz redova HSP-a

S rukovodećih mjesta u trgovačkim društvima Grada Siska smijenjeni su HSS-ovci, a na njihove funkcije dolaze dame iz redova HSP-a. Od 1. srpnja direktora Groblja Miju Domitrovića zamijenit će Romana Martinović, a umjesto Marka Bionde na Tržnicu dolazi Višnja Žepek.

Najavljuju odlučne mjere

Tako je odlučila Skupština u sastavu Veljko Novak (HSP), Ankica Grubišić (HDZ) i Milan Lončar (ZL), a koja je u tim tvrtkama izabrala i nove članove nadzornih odbora. Takav potez udar je na položaj Hrvatske seljačke stranke, priklonjene vladajućem HDZ-u i HSP-u. Podsjetimo, seljaci su nedavno izbačeni i iz upravnih odbora gradskih ustanova, što su stoički podnijeli, no sada se najavljuju drukčije mjere.

– Način na koji je došlo do oba razrješenja nije u redu, jer za njih nema opravdanja – smatra predsjednik gradskog HSS-a i dogradonačelnik Drago Martinac. Marijana Petir sa županijske razine još direktnije poručuje da je HDZ ponovo prekršio koalicijski ugovor, što će sigurno imati posljedica.

Čekaju ih otpremnine

O slučaju je obaviješten i predsjednik Josip Friščić, a konačna riječ o položaju stranke u Gradskom vijeću upravo će ovih dana stići s državne razine. S druge strane, direktori nisu željeli podrobnije komentirati smjene. Oni po kolektivnom ugovoru imaju pravo na otpremnine u visini oko 100.000 kuna ili mogu biti raspoređeni na druga radna mjesta. Smjena čeka i Željka Žuka, direktora Vodovoda, o čemu bi odluka treba biti donijeta potkraj lipnja. Konačni prijedlog za novu osobu na čelu očekuje se od HDZ-a, iako se u kuloarima govori da će to biti pravnik i vijećnik Momir Gaćeša. Veljko Novak komentirao je povode za smjene.

– Jasno je da u Vodovodu želimo sniziti cijenu vode, riješiti sporove s radnicima i smanjiti troškove ovrha, dok u slučaju Groblja, osim izlaska iz krize i povećanja konkurentnosti na tržištu, građanima treba ponuditi bolju uslugu kroz povećanje komunalnog standarda. Napredak očekujemo i na Tržnici – kaže Novak.

Komentara 5

AV
avalon
13:53 15.06.2011.

Da je na primjer to napravio SDP-e,bilo bi:- SMIJENILI STRUČNJAKE I POSTAVILI NEKOMPETENTNE LJUDE IZ SVOJIH STRANAKA!!!! Pljuc,hrrrrrrrrrrr,pljuc!

PE
perodjetlić
15:05 15.06.2011.

Žuk će dobiti otpremninu od 200 000 kn , aon je nekim radnicima davao po 8 000kn pa se ja pitam gdje mu je moral i poštenje .Tako je nekima dodjelio otpremninu od 45 000 kn (Mrdeža Ivan, i drugima jer su bili podobni i poslušnici Žuka.Gospodine gradonačelniče vi ste jedanod krivaca za ovkvo stanje u sisačkom vodovodu jer ste postavili za direktora nestrućnu osobu da vodi jedno gradsko poduzeće.

BA
baniček
09:56 16.06.2011.

Među onima koji su ove godine već našli posao u lokalnoj samoupravi su i supruge sisačkog dogradonačelnika Drage Martinca (HSS) i izvjesnog stanivukovića (vjerojatno neka srpska stranka) kao i stevan bajić (neki tvrde da je korumpiran), i nek su se pobrinuli za \'svoje\', drago mi je zbog toga, Žuk je totalni primitivac što se tiče ophođenja s ljudima (osvjedočio sam se uživo), pintarić vjerojatno namješta poslove i dobrotvori mu zato \'posuđuju\' pare, marina lovrić ubacila 50 podobnih od 2005. na ovamo, brodarac prije nje ubacivao svoje....nekoliko ljudi mi je reklo da je to sve ista bagra.nisam ja to rekao, ja sam to samo pomislio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije