Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠAO IDEALAN POSAO

Na godišnji odmor u rodni Kiseljak došao iz daleke Kanade i zaposlio se

Miroslav Papaz
Ana Popović
18.08.2021.
u 08:19

Neobični Kiseljačanin poručio: Putujte i istražujte dok ne nađete posao koji vas usrećuje, ovo mjesto nudi brojne mogućnosti

Oglasi za posao u kojima se traži konobar sve su češći. Za konobarom je tako dugo tragala i jedna tvrtka koja u sklopu nekadašnje industrijske zone Carinski terminal na ulazu u Kiseljak, a koja posljednjih godina opet oživljava, ima restoran. Na oglas za posao javio im se sasvim neočekivano Miroslav Papaz koji je na godišnji odmor u rodni Kiseljak stigao iz Kanade, gdje živi i radi.

Donio drukčije navike

Miroslav je u svoje mjesto donio i neke malo drukčije navike uz koje je puno lakše razumjeti ne samo zašto je prihvatio posao dok je na godišnjem odmoru već i kako u poslovima koji se nude na tržištu rada prepoznati mnoštvo prilika, ne samo za zaradu.

- Živim nomadskim načinom života, putujem i pronalazim poslove od kojih živim. Takav način života pogodan je ljudima koji ne žele živjeti po uobičajenim stereotipima, koji žele upoznati svijet, prirodu, otkriti što im odgovara. Posebice je dobar za studente koji putujući, radeći i učeći stječu vrijedna znanja i iskustva te otkrivaju koji ih posao usrećuje. A kada jednom otkriju što je to što zaista vole raditi, onda zapravo ne rade do kraja života jer im je posao, prije svega, užitak - mišljenja je Miroslav. Na pitanje zašto se odlučio za posao konobara u restoranu u kojem su najčešći gosti radnici i poslovni ljudi, odgovara nam:

- Jednostavno jer nisam samo konobar. Dok radim taj posao, uspostavljam kontakte s brojnim poslovnim ljudima. Moj posao je, inače, istraživački, istražujem za industrije nekoliko zemalja u svijetu. Tako i sad, dok u Kiseljaku radim kao konobar, usporedno provodim istraživanja ovdašnjeg tržišta rada i njegovih potreba. Možda uskoro pokrenem i neki svoj posao ovdje ili dovedem investitore u svoje rodno mjesto. Jednostavno, ovo je za mene višestruki izazov koji sam rado prihvatio - kaže Miroslav Papaz.

Njegova dosadašnja istraživanja, otkrio nam je, pokazala su kako je Kiseljak prekrasno mjesto za život, ima mnoštvo mogućnosti i izazova. Na mladima je prepoznati ih i iskoristiti.

- Prije svega, radeći kao konobar, a to je jedan sasvim običan posao, ali vrijedan kao i svaki drugi, otkrio sam kako se s malo novca ovdje može sasvim lijepo živjeti. Najam stana u novogradnji plaćam samo 200 KM, hranu imam na poslu, a nakon posla toliko prekrasnih destinacija u prirodi za koje nisam siguran ni da ću ih stići sve obići. Ovaj je kraj prekrasan za šetnje, izlete u prirodu, biciklizam. Toliko je toga što mnogi koji ovdje žive, čini mi se, nekada ne vide. Tu je, naravno, i društvo, rodbina te prijatelji s kojima sam odrastao. Zaista, Kiseljak je za mene mjesto u kojemu se može lijepo, kvalitetno i jeftino živjeti - prepričao nam je Miroslav Papaz svoja iskustva radnog odmora u Kiseljaku. Poruka koju želi uputiti, posebice mladima, je da im ovo mjesto nudi brojne mogućnosti.

Ovdje ima perspektive

- Putovao sam po cijelom svijetu i ono što mogu kazati jest da Kiseljak nudi perspektivu ako ste spremni prihvatiti izazov. Na vama je prepoznati mogućnosti koje se nude i iskoristiti ih, spuštajući malo razinu očekivanja jer ni europske ni prekooceanske zemlje nisu raj na zemlji u kojemu se sve želje ispunjavaju preko noći. Svugdje u svijetu jedino od rada može se živjeti, a u mnoštvu poslova samo putujući i istražujući svijet i svoje želje možete za sebe pronaći onaj najbolji - poruka je Miroslava Papaza.

Ključne riječi

Komentara 3

SV
Sveznadar
09:12 18.08.2021.

Mi smo neprijatelji samima sebi. Način razmišljanja ograničava sve, a ima itekako puno puteva. Samo hrabrosti.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
08:34 18.08.2021.

U Kanadi postigao sve sta se moze, vrlo uspjesan u svemu! Tako se spontano odlucio , jerbo mu je tamo uspjeh dojadio, da Hrvatima pokaze kako se to radi! Cestitke!

CJ
cjepljeni
08:48 18.08.2021.

Ma ti konobari, ko zombiji su, raznose pize cijeli dan, drogiraju se i nerealno gledaju na svijet ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije