Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NEDJELJU BEOGRAD PRIDE NAKON OSAM GODINA

Na gay paradi u Beogradu sudjelovat će i hrvatski građani

gay
AFP
18.09.2009.
u 13:48

"Povorka ponosa" je prema riječima ministra unutarnjih poslova Srbije Ivice Dačića "skup iznimno visokog rizika", ali je od neizmjerne važnosti za sve LGBTIQ osobe u Srbiji.

"Povorka ponosa" homoseksualnih, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba Belgrade Pride 2009. koja će se u nedjelju održati pod motom "Vrijeme je za ravnopravnost", okupit će i 40-ak osoba iz Zagreba, Rijeke, Slavonskog Broda i Vukovara, najavili su organizatori Zagreb Pridea.

Beogradsku "Povorku ponosa", koja se organizira prvi put nakon osam godina, podržale su brojne nevladine organizacije u regiji, međunarodne organizacije kao i javne osobe iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Političku potporu izrazili su i švedska vlada u svojstvu predsjedateljice Europske unije te nizozemsko, američko, britansko i francusko veleposlanstvo u Republici Srbiji.

"Povorka ponosa" je prema riječima ministra unutarnjih poslova Srbije Ivice Dačića "skup iznimno visokog rizika", ali je od neizmjerne važnosti za sve LGBTIQ osobe u Srbiji. Vlada Srbije je jučer priopćila da "državni organi trebaju osigurati izražavanje jednakopravnosti i različitosti".

Ključne riječi

Komentara 59

OB
-obrisani-
14:18 18.09.2009.

Jutros je Beograd osvanuo izlepljen plakatima na kojim piše: KO VOLI U DUPE, DOBIĆE PO PIČKI Svašta će se desiti u nedelju…

DY
dy
14:10 18.09.2009.

Nek\' se malo dulje tamo zadrže. Nije žurba. Ako im se svidi mogu i ostati.

ZE
zelazny
14:17 18.09.2009.

Delije i Grobari, dolaze vam naši \"gejevi\" (ipak sam se politički konkretno izrazio) pa se čuvajte :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije