Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPLATIVO

Na Floridi tematski park o Harryju Potteru

hari
IGOR KRALJ
VL
Autor
Hrvoje Dečak
26.03.2010.
u 14:20

Park je osmišljen u stilu škole Hogwarts, a dočarat će i izgled obližnjeg sela Hogsmeadea. “Sve avanture u svijetu Harryja Pottera oživjet će ovdje u Orlandu”, obećao je Tom Williams, predsjedavajući parka.

Svijet Harryja Pottera preselit će se i u tematski park koji se zasniva na popularnom filmu u produkciji Universalovih studija. Bit će otvoren ovoga proljeća u Orlandu na Floridi. Park se gradi u koordinaciji s autoricom megauspješnih djela o Potteru J. K. Rowling, čije su knjige pretvorene u jednako uspješne filmske nastavke.

Park je osmišljen u stilu škole Hogwarts, a dočarat će i izgled obližnjeg sela Hogsmeadea. “Sve avanture u svijetu Harryja Pottera oživjet će ovdje u Orlandu”, obećao je Tom Williams, predsjedavajući parka i dodao kako će čarobnjački svijet Harryja Pottera biti drukčiji od bilo čega na Zemlji.

Replika puba Three Broomsticks, jednog od popularnih pubova Hogsmeadeau, posjetiteljima će ponuditi tradicionalni ugođaj i nuditi piće zvano Butterbeer. Park će pružati i simulacije treninga letenja na magičnim metlama te natjecanje u čarobnjaštvu i trgovine opreme za čarobiranje.

“Harry Potter nastavlja produbljivati maštu svih uzrasta”, kaže Brad Globe, predsjednik proizvoda kompanije Warner Bros, a prenosi Telegraph.

U svijetu je dosad prodano više od 400 milijuna primjeraka knjiga o Potteru na 67 jezika, dok filmovi ruše rekorde gledanosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije