Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemirno tlo

Na Floridi rupa u zemlji proždrla sobe, čamac i bazen

Vrtača
Foto: ilustracija
15.11.2013.
u 09:36

U okolici St. Petersburga u dvorištu kuća stvorila se rupa, koja je sa sobom povukla sve u blizini, a prijeti i urušavanju triju kuća u okolici

Stanari iz desetak kuća evakuirani su zbog goleme rupe koja se otvorila u dvorištu jedne obiteljske kuće, kod grada St. Petersburga na Floridi.

Prema USA Today, ozlijeđenih nema, ali rupa i dalje raste, i sinoć do ponoći proširila se u promjeru do 27 metara, a produbila do 15-ak metara.

- Mislio sam da nam netko provaljuje, baš je bilo bučno - kazala je 13-godišnja Ivy Dupre, probudivši se oko pet sati ujutro po američkom vremenu, kad se rupa baš aktivirala. Njen otac Michael odmah je zgrabio pušku i trčao po kući, pa je vidio što se događa. I kad je čuo urušavanje zemlje vidio je u dvorištu da im je soba samo metar iznad tla.

Prema procjenama, uništena im je spavaća soba, dvorišni trijem i čamac, a susjedu i bazen. Tlo je na tom području nažalost toliko trusno, da bi obje pogođene kuće moglo lako "potonuti" u zemljani bezdan. Jedna je već oštećena, druga je blizu, a i treća pokazuje znakove napuklina, procjenjuje Tamba Bay Times.

To predgrađe Tampe ove je godine već imalo dva propadanja zemlje, jedno je ubilo i čovjeka, a takve rupe na Floridi su inače česte, jer je poluotok od poroznih ugljikovih stijena, zbog kojih su nemirne i podzemne vode. Kad smeće, pijesak ili glina na površini postanu preteški, dolazi do urušavanja zemlje i stvaranja rupa.

Ključne riječi

Komentara 4

AA
aabbcc
10:54 15.11.2013.

Rupa se vjerovatno napravi losim rjesenjima odvoda u gradnji, voda odnijela zemlju ispod i sta sada od neznanja praviti neka bozija cuda o otvaranju zemlje.

BI
Bisera
17:09 15.11.2013.

nikakvo božje čudo samo gola istina

SV
Svarogov
14:00 15.11.2013.

Njen otac Michael odmah je zgrabio pušku i trčao po kući, Pomislio covijek da su ih napali Sijuksi ( kaubojska reakcija ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije